Østsjællands Beredskab får København som vagtcentral

Når borgere omfattet af Østsjællands Beredskab efter nytår ringer 112, bliver udrykningskøretøjerne håndteret af Københavns Brandvæsen. Københavns tilbud er bedst og billigst.

Beslutningen er taget efter et forsøg på at samle alle kommunerne under en samlet vagtcentral i Region Sjælland, inklusiv de tre kommuner, som traditionelt har hørt under København (Høje Taastrup, Vallensbæk og Ishøj).

Parallelt har Østsjællands Beredskab undersøgt en anden løsning med Københavns Brandvæsen som vagtcentral. I forvejen betjener Københavns brandvæsen flere af kommunerne i det fælles beredskab.

Da der foreløbigt ikke er enighed om en mulig fælles vagtcentral omfattende samtlige kommuner på Sjælland, har bestyrelsen i Østsjællands Beredskab nu besluttet at indgå en treårig kontrakt med København.

- Jeg er rigtig glad for det valg, der er truffet, fordi vi dermed kommer til at indgå i et stort og meget professionelt fagligt miljø. Det helt afgørende er borgernes tryghed, og den oplevelse de får, når de ringer efter hjælp, siger beredskabsdirektør Lars Robetjé i en pressemeddelelse.

Målet er desuden at opnå en effektivisering, når der etableres større, fælles vagtcentraler.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere