Østerbro får for 114 millioner kroner skøjtehal

Som en del af de netop overståede budgetforhandlinger i Københavns Kommune får Østerbro en ny skøjtehal.

Skøjteløbere i København kan se frem til at få en ny skøjtehal på Gasværksgrunden på Østerbro.

Det står klart, efter at alle partier i Københavns Borgerrepræsentation undtagen Enhedslisten nu er blevet enige om byens budget for 2016.

I budgettet er der samlet set afsat 114 millioner kroner til den nye skøjtehal, der er planlagt som et offentig-privat partnerskab - et såkaldt OPP-projekt.

Københavnerne har længe været henvist til en midlertidig skøjtehal, som i øjeblikket ligger på Gasværksgrunden på Østerbro.

- Nogle af landets bedste udøvere indenfor skøjtesporten har længe måttet tage til takke med et utidssvarende, slidt anlæg uden tilskuerpladser på Gasværksgrunden, siger Michael Gatten, der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre, og fortsætter:

- Jeg ser derfor frem til at kunstskøjtere og ishockeyspillere kan løbe hånd i hånd på ny is og i ordentlige omgivelser, da det er med til at gøre vores by til en attraktiv og levende hovedstad.

Formanden for Skøjteklub København, Jane Refer, er ovenud begejstret for nyheden om den nye skøjteklub.

- Det betyder, at vi kan titrække mange flere medlemmer, hvilket vi rigtig, rigtig gerne vil. Det betyder også, at vi kan begynde at holde nogen konkurrencer og gøre det lidt mere attraktiv at skøjte her på Østerbro, siger Jane Refer til TV 2 Lorry.

Også Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, Dansk Folkeparti, er glad for, at der nu kommer en ny skøjtehal.

- For Dansk Folkeparti har det været vigtigt, at sundheds- og ældreområdet er sikret i aftalen. At det også er lykkedes at løfte kultur- og fritidslivet igen, er jeg meget tilfreds med. Københavnerne får nu udvidet mulighederne for at få rørt sig med nye fodboldbaner, en sportshal, skøjtehal og et vinterbad, siger borgmesteren.

Som en del af det nye budget er der også afsat små 21 millioner kroner til at etablere 2 kunstgræsbaner i Valby og ved Bavnehøj Hallen samt en boldfælled i Ørestad.

Der er desuden afsat 11,7 mio. kroner til en sauna og et omklædningsrum, der gør det muligt at vinterbade på Islands Brygge havnebad.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik