Østbande sigtet for 50 indbrud på Sjælland

Tre albanske mænd kom til Danmark alene for at begå indbrud, lyder det fra politiet, der har sigtet medlemmer af indbrudsbande for omkring 50 indbrud.

Tre albanske mænd rejste til Danmark, slog sig ned i København, lejede nogle biler og begik derefter omkring 50 indbrud på Sjælland. 

Sådan lyder meldingen fra politiets Taskforce Indbrud, der mener, at den albanske indbrudsbande alene kom til landet med det formål at begå organiseret indbrudstyveri.

Mændene blev anholdt i marts og sigtet for fem indbrud. Efter tre måneders efterforskning har politiet nu udvidet sigtelsen mod dem til omkring 50 indbrud af grov beskaffenhed.

-  Vi anser banden som en meget velorganiseret gruppe, og når vi knækker nogle af de her organiserede grupper, så får vi opklaret rigtig mange grove indbrud og forhindrer i sagens natur flere indbrud,  siger leder af Taskforce Indbrud Bent Isager-Nielsen til TV Lorry og fortsætter:

- Sagen er godt eksempel på, at det ofte er få gerningsmænd, der står bag rigtig mange indbrud. 

Politiinspektøren fortæller, at de tre albanere var meget forsigtige og tog mange forholdsregler for ikke at blive afsløret.  

De indbrud, som mændene nu er sigtet for, fandt sted i marts. Der er tale om indbrud i villaer i blandt andet Helsingør, Bjæverskov, Mørkøv, Ringsted, Slagelse, Næstved, Fuglebjerg og Stensved.

I villaerne er de især gået efter kontanter, smykker, it-udstyr og andre let omsættelige varer.

Det er nu op til anklagemyndigheden at vurdere, i hvilket omfang der skal rejses tiltale mod mændene, så sagen kan blive behandlet i retten.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik