Ørestad får stort kulturhus

Nyt byggeri skal kombinere boliger og daginstitution med kultur- og medborgerhus

Den efterhånden fuldt udbyggede københavnerbydel Ørestad kan nu se frem til at få et splinternyt kultur- og medborgerhus ikke langt fra koncert- og sportsanlægget Royal Arena. Det oplyser By & Havn i en pressemeddelelse i dag, og det nye kulturhus skal være med til at samle den nyeste del af Ørestad og være centrum for en masse beboeraktiviteter.

Huset har allerede været emne for en række workshops, og et borgermøde, hvor de lokale beboere kunne komme med input til det mere end 40 millioner kroner dyre byggeri. Nu er arkitektfirmaet AART Architects udpeget til at stå for byggeriet, og ifølge By & Havn vil beboerne i løbet af sensommeren igen blive inddraget i processen med at udvikle Byens Hus, som projektet hedder.

Mere beboerinddragelse

- At bygge nye områder i København handler om meget andet end at lægge mursten og bygge infrastruktur: Vi ønsker at skabe områder, hvor folk ønsker at leve og møde hinanden i fællesskaber og mangfoldige byområder. Og vi ønsker især at inddrage beboerne i udviklingen af deres områder. Derfor har det været imponerende, lærerigt og ikke mindst interessant at høre om alle de ønsker og behov, som beboerne har ønsket, vi tog med i byggeriet, og vi glæder os til endnu mere borgerinddragelse, når vi kommer til den detaljerede indretning af Byens Hus, siger Anne Skovbro, der er administrerende direktør i By & Havn ifølge pressemeddelelsen.

Huset kommer til at råde over 2500 kvadratmeter, og dertil kommer en stor daginstitution på 2200 kvadratmeter samt en række boliger, som spreder sig over 6700 kvadratmeter tilsammen.

Den københavnske kulturborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.) glæder sig over projektet.

- Byens hus bliver et samlingspunkt for borgerne i Ørestad Syd og skal danne ramme om kultur- og fællesskaber for folk i alle aldre. Vi ser frem til at se livet trives og arrangementer opstå på denne baggrund, siger hun.

God plads

Det er via lokalplanen fastsat, at én procent af det bebyggede areal i Ørestad Syd skal bruges til fælleslokaler for beboerne, og det nye hus bliver så stort, at det bliver fælleshus for hele kvarteret.  Det giver adgang til at skabe aktiviteter, der ikke ville være plads til, hvis det var de enkelte boligbyggerier, der selv skulle afsætte plads til beboeraktiviteter.

I arkitektfirmaet AART Architects, som nu skal realisere projektet siger administrerende direktør Torben Skovbjerg Larsen:

- Med Byens Hus samler vi Ørestad Syds fællesfunktioner ét og samme sted – og som et billede på livet i bydelen skaber vi samtidig et hus, der vokser op af terrænet med terrasser og uderum, så livet kan flyde frit mellem inde og ude på flere niveauer. Kort sagt bliver det et hus, hvor livet bliver attraktionsværdien. En social vision, som vi sammen med By & Havn og KPC ser frem til at omsætte til målbar og mærkbar merværdi for de mange borgere i Ørestad Syd.

Københavns Kommune forventer at skulle bruge to millioner kroner om året på driften af det nye kulturhus.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik