Øremærker stort millionbeløb: Flere hænder til kræftbehandling

Region Hovedstaden afsætter tocifrede millionbeløb gennem de kommende år, så der kan ansættes flere på regionens kræftafdelinger.

Regionsrådet i Region Hovedstaden har besluttet, hvordan regionens andel af midler fra regeringens Kræftplan IV skal udmøntes.

Det betyder et stort millionbeløb, der skal bruges til flere hænder på hospitalernes kræftafdelinger.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

- Vi opruster yderligere på kræftområdet. Kræft er en forfærdelig sygdom, som flere og flere heldigvis overlever, og derfor er det vigtigt at behandle hurtigt, siger regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen fra Socialdemokratiet.

Midlerne skal blandt andet bruges til at sikre, at der også fremadrettet er personale nok til at håndtere en stigning i antallet af kræftpatienter, og derudover skal midlerne være med til at sikre forskning og udvikling på hospitalerne. 

Hvert år får cirka 9.000 mennesker i Region Hovedstaden konstateret kræft.

Fremskrivninger viser, at antallet af kræfttilfælde vil stige med mere end 10 pct. over de næste 10 år.

Kræftplan IV

  • Regeringen offentliggjorde i august 2018 "Patienternes Kræftplan IV", der blandt andet har øremærket penge til øget kapacitet. Der er til Region Hovedstaden afsat i alt 19,2 mio. kr. i 2018, 47,9 mio. kr. i 2019 og 86,2 mio. kr. i 2020 og frem.
 
  • Der er tale om varige midler til initiativer, som starter i 2018 for et mindre beløb, og som genererer et større beløb fra 2019 og frem. Der vil i 2019 være en ny ansøgningsrunde, hvor der kan ansøges om de resterende midler i 2020 og frem.
 
  • Der er desuden for Region Hovedstadens vedkommende i Kræftplan IV afsat 63 mio. kr. i 2018 og 35 mio. kr. i 2019 til anlæg. Disse midler vil blive afsat til strålekanoner.

Kilde: Region Hovedstaden

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik