Økonom: Brøndbys nye millionlån er et usundt tegn

Brøndby mangler i øjeblikket penge i klubkassen og er nødt til at tage fra kassekreditten, vurderer økonom.

Det er et usundt tegn, at Brøndby ser sig nødsaget til at låne fire millioner kroner af bestyrelsesformand Jan Bech Andersen.

Det mener investeringsøkonom Per Hansen fra investeringsbanken Nordnet, som vurderer, at Brøndby bruger Jan Bech Andersen som en slags kassekredit.

- Det minder om en ganske almindelig konventionel kassekredit.

- Det svarer til det, man i finansieringssprog kalder 'bridge financing'. Det vil sige, at man laver en brofinansiering, indtil den næste finansiering kommer. Og den næste finansiering er givetvis en aktiekapitaludvidelse.

- Så trykker man nogle flere aktier og får nogle flere penge ind, og så vil man givetvis betale Jan Bech sine penge tilbage, som det er sket tidligere, siger Per Hansen.

Brøndby har allerede annonceret planer om at skaffe flere penge ved en aktieemission senere på året, fordi klubbens egenkapital er skrumpet kraftigt ind.

- Er det et sundhedstegn, at Brøndby låner fire millioner af Jan Bech Andersen? Nej, det er det ikke. Er det usædvanligt? Nej, det er det heller ikke.

- Fodbold og forretning hænger ikke sammen. Det er bare et spørgsmål om, hvor hurtigt, Brøndby når at få brugt pengene, forklarer økonomen.

De fire millioner skal løse nogle økonomiske problemer her og nu og skabe et sikkerhedsnet for klubben, lyder vurderingen.

- Det er ikke fordi, Brøndby ikke arbejder stenhårdt på banen for at skabe nogle gode resultater.

- Men du har en forretningsmodel, hvor indtægterne i fodboldklubben i høj grad er variable og afhængige af resultaterne.

- Samtidig har du udgifter og omkostninger til spillere, som i høj grad er faste. Så det hænger ikke sammen, medmindre man ligger i toppen år efter år, siger Per Hansen.

- Og selv hvis du er med i toppen, så har Brøndby vist en forfærdelig skidt evne til at brænde de penge, man havde i overskud, fuldstændigt af på transfermarkedet.

- Det er sket i håbet om at købe en ny spiller for fem-ti millioner og få succes med ham, vinde ligaen og året efter sælge ham videre for 30-40 millioner. Det er blevet et fatamorgana og en illusion.

- Så det er ikke et vidnesbyrd om, at det går specielt godt, at man nu gerne vil have en likviditetsreserve. Det er kun livsforlængende medicin, man doserer, lyder konklusionen.

Jan Bech Andersen har planer om at trække sig tilbage som bestyrelsesformand og blive menigt medlem. Det skal ske ved en udskudt generalforsamling i maj. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik