Øget sikkerhed efter tredobbelt drab

Politiet og kommunen holdt i dag møde med beboerformanden om at øge sikkerheden omkring boligblokkene Finsens Have på Frederiksberg.

I onsdags blev tre mænd fundet dræbt i en lejlighed i Finsens Have på Frederiksberg. Efterfølgende fortalte flere beboere om ballade og kriminalitet i området. Det vil kommunen og politiet nu gøre noget ved.

- Jeg synes, det var rystende at høre beboerrådsformanden fortælle, at hun var utryg, og at beboerne generelt var utrygge herude, sagde Pernile Høxbroe, formand for Socialudvalget i Frederiksberg Kommune forud for et møde med politiet og beboerformanden i dag.

- Der er slåskampe, skyderier, knivstikkerier, uro og ballade, narkohandel og dårligt vedligeholdte lejligheder, der koster en bondegård at totalrenovere, når folk så flytter. Jeg forstår godt, at folk kalder det Frederiksbergs røvhul, sagde en beboerformand efterfølgende om kvarteret til TV 2 Lorry.

- Nogle steder er der decideret åbenlys hashhandel ud over altankanten. Men hvis man ringer til politiet, går der hele eller halve timer, inden de kommer, uanset at det er en helt almindelig borger, der ringer, og det synes jeg er problematisk, sagde den samme beboerformand, der ønskede at være anonym af hensyn til sin sikkerhed.

Efter mødet i dag lovede Pernille Høxbroe, at kommunen vil rydde op, så det for eksempel er dem, der står på lejekontrakterne, der også bor i området. Ingen af de tre dræbte stod på lejekontrakten i den lejlighed, hvor de blev skudt, mens de sov.

På mødet diskuterede man også muligheden for at sætte ekstra belysning op og mere sikre låse i alle døre.

Til gengæld kommer der ikke mere patruljering fra politiet side.

- Tallene viser ikke kriminalitet i et omfang herude, der gør, at der skal være en ekstra indsats, men når en beboer eller en beboerformand siger, de føler sig utrygge, så lytter politiet, siger vicepolitiinspektør Rasmus Bernt Skovsgaard fra Københavns Politi.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik