Nytårs-hummeren lider, når du koger den

Dyrenes beskyttelse vil have os til at købe Nytårs-hummeren frossen. For vi kan ikke tillade os at smide den levende i kogende vand. Hummeren lider.

Mange danskere forbinder hummer med nytår, og krebsdyret er blevet et hit på de danske menukort nytårsaften. Men alt for mange hummere lider unødigt, inden de ender på tallerken. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

- Eftersom Det Vetrinære Sundhedsråd har udtalt, at de anser krebsedyr for at have samme sanseapperat som andre dyr, opfatter vi det som en overtrædelse af dyreværnsloven, siger dyrlæge Søren Kent Pedersen, fra Dyrenes Beskyttelse til TV 2 Lorry i dag.

Der er kun en acceptabel måde at aflive en hummer på, siger Søren Kent Pedersen:

- Det er ved at stikke en stor og skarp kniv ned i krydset bag nakken på den. Kniven skal helt igennem, så den møder spækbrættet, og knivens skær skal vende mod hovedet, så man efterfølgende kan flække det i to. På den måde dør hummeren med det samme. At smide hummeren i kogende vand er fuldstændigt uacceptabelt.

Og det stresser i følge Dyrenes Beskyttelse, også hummeren at ligge på is hos fiskehandleren. Dyrenes Beskyttelse fraråder derfor folk at købe levende hummere i det hele taget.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik