Billede fra nytårsaften, hvor brandfolk måtte rykke ud og slukke brande. Foto: alarm112danmark.dk

Nytårs-ballademagere kan miste deres bolig

Unge uromagere beskød brandvæsen og politi med fyrværkeri nytårsnat. Viser det sig, at de bor i boligområdet, vil de blive smidt ud af deres boliger.

Det kan få boligmæssige konsekvenser for de personer, der nytårsnat skød fyrværkeri mod brandvæsen og politi i boligområdet Æblehaven i Roskilde.

De unge mænd bag angrebene blev ikke pågrebet, men hvis politi eller andre får identificeret dem, falder hammeren, og de vil blive smidt ud af deres boliger.

Det fortæller kommunikationschef i Boligselskabet Sjælland, Morten Lykkeberg, til sn.dk.

- Der er nogle unge mennesker, der opfører sig helt uacceptabelt, og det vil vi selvfølgelig ikke finde os i. Hvis vi finder ud af, at det er nogen, der bor hos os, vil vi gøre alt for, at de bliver smidt ud, siger Morten Lykkeberg.

Læs også Overblik fra natten: Så travlt havde politiet og beredskabet

Rykkede ud syv gange

Midt- og Vestsjællands Politi oplyste i går til TV 2 Lorry, at der havde været flere tilfælde af raketaffyringer rettet mod beredskabsfolkene.

- Vi rykkede ud syv gange for at assistere brandvæsnet, som er blevet beskudt, når de tager ud for at slukke småbrande. Det skete omkring æblehaven, hvor en masse unge lavede balladen, men det stoppede, da en af politihundene fik fat i en af de unge, så gad de andre vist ikke mere, sagde vagtchef Henrik Olesen til TV 2 Lorry.

Billede af bilbrand nytårsaften. Foto: alarm112danmark.dk

På grund af de kaotiske tilstande lykkedes det ikke politiet at anholde nogen for fyrværkeriangrebene.

Læs også Offer for farlig raket-tendens: "Tårerne trillede ned"