Nyt videnscenter om ældremad på vej

Det skal være slut med dårlig mad til de ældre, mener Madkulturen og Københavns Universitet. Derfor arbejdes der på et nyt videnscenter om ældremad.

Det har ikke skortet på historier om dårlig ældremad både på plejehjem og i hjemmeplejen de seneste år.

Københavns Universitet og Madkulturen, der er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet, vil derfor starte et nyt videnscenter om ældremad, Center for Ældreforskning.

Det skriver Avisen.dk.

Både politikere og ansatte i ældreplejen mangler fortsat viden om, hvad der skal til for at sikre god mad til de ældre, mener Københavns Universitet og Madkulturen.

Derfor arbejdes der nu på at finde finansiering til at starte et nyt videnscenter.

- Vi er i dialog med flere fonde, men vi er bestemt ikke i mål, siger Judith Kyst, direktør i madkulturen til Avisen.dk.

Torsdag bliver der desuden afholdt en konference på Christiansborg om, hvordan man sikrer ældre borgere gode madoplevelser og højere livskvalitet.

- Formålet er at sætte fokus på vigtigheden af en værdig ældremad. Vi skal arbejde med at finde nogle løsninger, som sikrer både livskvalitet, sundhed og så er der jo også en kæmpe økonomisk dimension i det her, siger Judith Kyst til Avisen.dk.

Hun peger på, at hver femte plejekrævende ældre er undervægtig. Og den massive underernæring koster hvert år det danske samfund 6 milliarder kroner om året.

Analyser har vist, at op mod en tredjedel af det beløb kan spares, hvis der laves en målrettet indsats.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik