Nyt træ med stort potentiale

Birkholm Planteskole i Allerød præsenterer om kort tid en ny, lille art ahorn med langfingrede blade og helt røde frugter. Det specielle træ er en krydsning mellem ahorn og en anden, ukendt art, som er opstået ved naturlig mutation. Og Bent Leonhard, der er planteskolekonsulent ved Videncentret for Landbrug, er ifølge Frederiksborg Amts Avis ikke i tvivl om, at Acer x 'San' er et lille træ med stort potentiale.

-Der bliver ofte introduceret nye produkter fra udlandet til det danske marked, men det er mindre hyppigt at præsentere en nyhed fra Danmark. Og det hører absolut til sjældenhederne, at der dukker et træ op med potentiale som 'San', siger Bent Leonhard til avisen.
Træet blev opdaget på en allétræsplanteskole på Fyn for 12 år siden og senere solgt til Birkholm Planteskole, der til efteråret er klar til at begynde salget. Medejer af planteskolen Ove Møller har gode forventninger.
- Jeg ved, der allerede er stor interesse fra landskabsarkitekternes side, og specielt i forbindelse med boligselskaber forventer jeg et pænt, stabilt salg, siger Ove Møller.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lars Weiss

Aflyser alt: Københavns overborgmester tvunget i isolation

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere