Nyt tiltag: Nu kan borgere i tre kommuner få akut behandling i hjemmet

Et nyt tværkommunalt arbejde mellem tre kommuner betyder, at syge borgere fra på mandag kan modtage akut behandling i hjemmet.

Kommunerne Rudersdal, Gentofte og Gladsaxe søsætter et nyt, tværkommunalt tiltag.

Et fælles team af akutsygeplejersker, der kan rykke ud til borgerne og give behandling i eget hjem, lanceres mandag den 13. august.

Sygerplejerskerne skal medvirke til, at færre indlægges uhensigtsmæssigt og unødvendigt på sygehus, fremgår det i en pressemeddelelse.

- Det giver rigtig god mening at samarbejde på tværs af kommunegrænser, fordi akutsygeplejerskerne får nemmere ved at opretholde og udvikle deres kompetencer med flere akutte opgaver, siger Gentoftes borgmester Hans Toft fra De Konservative.

- Vi ved, at det tit er en anstrengende oplevelse for borgeren at komme på hospitalet, især hvis det blot handler om at få lagt et katheter eller taget en blodprøve, som sagtens kan klares hjemme. Vi tror på, at borgeren har det bedst, hvis behandlingen sker i eget hjem, siger Rudersdal-borgmesteren Jens Ive fra Venstre. 

En af de afgørende fordele, som kommunerne formulerer det, er, at sygeplejerskerne kan agere bindeled mellem borgere og læger, regionen og akuttelefonen og på den måde kan foretage behandlingen ude hos borgeren.

- Det er mere hensigtsmæssigt for borgeren, og samtidig sparer det kommuner og sundhedssystem for penge, som der er god brug for på andre sundhedsopgaver, siger socialdemokraten Trine Græse, borgmester i Gladsaxe Kommune.

Det nye tiltag glæder regionsrådsformand i Region Hovedstaden: 

- Vi ønsker en mere koordineret sygepleje for borgeren, så vi for eksempel kan undgå indlæggelser, hvis ikke det er nødvendigt, for ingen ønsker at bruge tiden i en travl akutmodtagelse, hvis behandlingen kan foregå i eget hjem eller tættere på ens hjem. Og det får vi kun, hvis vi bliver bedre til at arbejde på tværs af sektorer.

Vi skal som kommuner, region og praktiserende læger sammen arbejde for et mere menneskeligt sundhedsvæsen, hvor du som borger oplever et trygt behandlingsforløb. Det er de tre kommuners samarbejde her en rigtig god start på, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S)

Det nye team får base på seniorcenteret Møllegården i Gladsaxe. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik