Foto: TV 2 Lorry

Nyt tegn på opsving i 2015

Halvdelen af de 806 virksomheder, der er med i Region Hovedstadens vækstbarometer, regner med at ansætte flere i 2015.

At økonomien er i vækst, er ikke længere blot et håb, men en realitet, viser de seneste opgørelser. Og nu føjer endnu en optimistisk måling sig til i koret. Forventningerne hos hovedstadens virksomheder er nemlig høje for 2015, viser resultaterne af Region Hovedstadens nye Vækstbarometer. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Et panel på 806 virksomheder er gennem januar til marts i år blevet spurgt om deres forventninger til omsætning, produktudvikling, eksport og antal ansatte - og tre ud af fem virksomheder forventer vækst, mens halvdelen af virksomhederne regner med at ansætte folk i løbet af i år.

- Man kan ikke blive andet end optimistisk og glad, fordi man kan se, at flertallet af virksomhederne tror på en øget vækst i 2015. Det flugter jo fuldstændig med tallene i den offentlige debat.

Det understreger, at hovedstaden er et vækstlokomotiv for resten af landet. Mange tror nu på øget vækst og på flere job, og en stor del af virksomhederne siger, de vil forøge deres produktudvikling og sende flere produkter på gaden - og gå ud på flere markeder, siger Lars Gaardhøj (S) formand for Erhvervs- og vækstudvalget i Region Hovedstaden, der tirsdag får en orientering om målingen.

Der er dog også sorte skyer blandet i de lyse udsigter, mener han.

- Mange virksomheder peger stadig på, at mangelen på kvalificeret arbejdskraft er noget vi skal være opmærksomme på. VI skal både sikre bedre erhvervsskoler, flere praktikpladser og at virksomhederne kan tiltrække den nødvendige kvalificerede arbejdskraft udefra, siger Lars Gaardhøj.