Foto: TV 2 Lorry

Nyt supermarked: Varer sælges til halv pris

Folkekirkens Nødhjælps supermarked, Wefood, åbner på Amager den 22. februar. Her skal varerne sælges med stærkt reducerede priser.

Pakken med havregryn har fået et blødt hjørne, banen er ikke længere gul, og indpakningen på konserves vender forkert.

Til gengæld får du dine indkøb 30-50 procent billigere end i almindelige supermarkeder, når Folkekirkens Nødhjælps nye supermarked åbner den 22. februar.

Det er landets første såkaldte sociale supermarked, hvor kunder kan købe varer, der ikke kan sælges til fuld pris i andre forretninger.

Wefood åbner i første omgang i lokaler på 245 kvadratmeter på Amager.

Bliver forretningen en succes, er det planen at åbne lignende supermarkeder andre steder i landet.

- Vi ønsker at gå forrest i kampen mod madspild, på samme måde som vi var pionerer på genbrugsområdet, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, til Ritzau.

Hvert år smides mere end 700.00 ton mad ud i Danmark, og bag idéen til Wefood ligger - ud over bekæmpelsen af madspild - et ønske om hjælpe verdens fattigste.

Derfor skal overskuddet fra butikken gå til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

- Samtidig med, at vi i Danmark smider mad ud, er der mennesker i verden, der ikke har mad nok. Vi mener, at Wefood kan være et lille skridt på vejen til en bedre fordeling af verdens ressourcer, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Leverandørlisten tæller restauranter, caféer, en slagter og en købmand, ligesom også Dansk Supermarked, der blandt andet driver Føtex, er med.

En del af varerne vil derfor komme fra de Føtex-butikker, der ligger i nærheden.

Alle er velkomne til at handle i Wefood, der, modsat lignende initiativer i udlandet, ikke kun er for kunder med lav indkomst.