Fodboldlandsholdet træner ofte på Helsingør Stadion, der dog ikke desto mindre er utidssvarende i forhold til Superligaens krav. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Nyt Superliga-stadion i kapløb med tiden

Stadion-projekt til 57 millioner skal forsynes med ekstra tribune til 12 millioner betalt af FC Helsingør-selskab, besluttede byråd mandag aften.

Selv om et nyt superligafodboldstadion slet ikke kan nå at blive klar til FC Helsingørs mulige oprykning til Superligaen i fodbold, som for alvor kom i spil efter holdets sejr mod Hobro søndag, så er der alligevel et kapløb med tiden i gang.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

I dag spiller 1. divisonsholdet på dispensation fra DBU på stadionet på Nordre Strandvej, og efter planen skal et nyt 1. divisionsstadion til 57 millioner stå klar til forårssæsonen i 2018.

Det kræver, at en ny lokalplan for projektet kan vedtages på sidste byrådsmøde før sommerferien. Det hører også med til billedet, at der er kommet langt over 1000 kritiske høringssvar til lokalplanforslaget. En mulig klage til Natur- og Miljøklagenævnet spøger også i kulissen.

Læs også Fodboldstadion møder kritik: Bombarderes med høringssvar

Byrådet lægger ud

Det nye stadion, som skal anlægges på Gl. Hellebækvej, kan udbygges til superliga-standard. På Byrådets møde mandag aften stemte et flertal bestående af samtlige partier på nær Enhedslisten og Dansk Folkeparti ja til, at projektet skulle tilføjes en ekstra tribuneetage til 12 millioner kroner.

Millionerne skal kommunen lægge ud gennem en tillægsbevilling. Men hele beløbet skal betales af et nyt selskab kontrolleret af FC Helsingør. Det skal ifølge beslutningen ske uden, at kommunen kan risikere at lide et tab. Modstanderne i DF og EL fremhævede imidlertid, at de ikke var trygge ved denne garanti, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Nyt stadion i verdensklasse: Sådan kommer det til at se ud

Enhedslisten har også sat spørgsmålstegn ved, hvorvidt kommunen er i gang med at yde ulovlig erhvervsstøtte i forbindelse med projektet.

FC Helsingør indtager lige nu tredjepladsen i 1. division, hvilket giver adgang til at spille kvalifikation til Superligaen. Sidst Helsingør var i landets bedste fodboldrække var i 1930’erne.