Cecilie og Karen vil ændre juletradition for at redde 800 tons gavepapir

To 23-årige studerende fra CBS vil redde både gavepapir, stof- og tøjrester fra forbrændingen ved hjælp af en ny indpakningsmetode.

800 ton gavepapir bliver hvert år krøllet sammen og smidt ud i Danmark, og samtidigt bliver mere end halvdelen af vores kasserede tøj brændt.

Mens gavepapiret ikke fylder så meget i CO2-regnskabet, så er tøjproduktionen en af de helt store syndere i klimaregnskabet.

Og det er noget, Cecilie Henrichsen og Karen Dulong, der begge er blot 23 år gamle, vil lave om på med deres nye virksomhed Forget Me Knot.

Virksomheden er nemlig bygget på den japanske indpakningsmetode 'Furoshiki', som dækker over, at man pakker ind i et stykke stof, der kan bruges flere gange.

Forget Me Knot

Idéen bag virksomheden er, at tekstil fra Røde Kors, der ellers skulle have været smidt ud eller brændt, bliver til bæredygtig gaveindpakning, der kan bruges igen og igen.

Således henter Cecilie Henrichsen og Karen Dupong tekstilerne, syer dem om til kvadratiske stykker og sælger dem videre.

- Vi vil løse to problematikker. Dels at forlænge levetiden på stof, der skulle have været brændt eller smidt ud. Og måske give det uendeligt liv. Og så vil vi løse den problematik, at gavepapir bliver produceret for bare at blive brændt igen, fortæller Cecilie Henrichsen.

- Og så er vi sikre på, at vi, ved at tage en dag ad gangen, kan ændre den måde, folk pakker ind på. Og vi håber, at vi bliver et helt fællesskab, der prøver at stoppe overforbrug.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Copenhagen Suborbitals

60 år siden første mand i rummet: Sådan vil københavnske amatører følge efter

20190829-200828-L-1920x1277we

DHL Stafetten vender tilbage og kan fejre 40-års jubilæum i København

UDS Zero Waste

Døgg smider sjældent noget i skraldespanden - sådan gør hun

Gribskov Går Sammen 2_PM

Jorden rundt på 80 dage - i Gribskov!

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere