Nyt smart affaldssorteringssystem fungerer også som et møbel

Et nyt affaldssorteringssystem på Christianshavn er meget mere end bare et sted til borgernes skrald. Det fungerer også som et mødested.

00:44

På toppen vokser der græs og grønne planter og langs kanten løber en bænk, som borgerne kan mødes ved og sidde på.

Men udover at være et tillokkende mødested, så fungerer den nye installation på Christianshavn også som en affaldssorteringsstation til de af byens borgere, der ikke har plads til affaldssortering derhjemme.

Det skal have flere funktioner. Man kan eksempelvis sidde på bænken og slappe af eller tage en bog bogskabet, som også er blevet en del af installationen.

Kirsten V. Andersen, Medl., Christianshavns Lokaludvalg

- Udover at sortere affald, så skal man også kunne bruge det til noget andet, siger Kirsten V. Andersen, der er medlem af Christianshavns Lokaludvalg.

- Det skal have flere funktioner. Man kan eksempelvis sidde på bænken og slappe af eller tage en bog bogskabet, som også er blevet en del af installationen, siger hun.

Idéen til den lille nye genbrugsstation er udviklet i samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune - og stationerne findes indtil videre to steder på Christianshavn.

Læs også Københavns Kommune: Affaldssortering - nej tak

Tanken er, at det nye forsøge skal gøre det nemmere for københavnerne at få sorteret deres affald - også selvom de ikke har plads til de mange forskellige containere hjemme i baggården.

Ved det nye system er det muligt både af afleverer pap, papir, plast og metal samt glas. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik