Til kamp mod dårlig hospitalsmad: Borgere tester og giver point

Det er til at spise, men mors mad smager bedst, lyder det fra ung patient på Hvidovre Hospital.

De fleste har formentlig prøvet at stifte bekendtskab med hospitalsmad, og det er næppe alle, der har været ubetinget begejstret.

Den mad, man får serveret på hospitalerne i hovedstadsområdet, har ofte været udskældt for at efterlade en dårlig smag i munden hos mange af patienterne. 

Nu har Region Hovedstaden startet et nyt projekt, der skal være med til at skærpe appetitten på hospitalerne. Et madpanel af frivillige vil i løbet af det næste år besøge 10 af regionens hospitaler og psykiatiske afdelinger og give karakterer på en 5-skala.

- Idéen er, at køkkenerne skal lære af hinanden og mest af alt, at køkkenerne skal komme i kontakt med brugerne. Madpanelet består af folk, der selv har prøvet at være indlagt på rigtig mange af regionens hospitaler, og de kan komme med gode erfaringer om, hvad der kan gøre bedre, siger Sophie Hæstorp Andersen, der er regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Fredag lagde panelet vejen forbi Hvidovre Hospital. Her bliver al maden fremstillet i kælderen, hvor køkkenet dagligt tilbereder omkring 1500 retter. Patienterne vælger selv, hvilke retter de vil have ud fra hospitalets menukort.

Men hvad synes det nyoprettede madpanel om hospitalsmaden i Hvidovre? Få svaret i afspilleren ovenfor. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik