Nyt skyderi: 39-årig mand ramt

Politiet rykkede søndag aften ud til et skyderi på Heimdalsgade på Nørrebro i København. En person er ramt.

En person blev søndag aften ramt af skud i forbindelse med et skyderi på Nørrebro i København. 

Det drejer sig om en 39-årig mand. Han blev bragt til hospitalet efter skyderiet og er i stabil tilstand. 

Det oplyser Jesper Beuschel, efterforskningsleder ved Københavns Politi, tidligt mandag morgen. 

Politiet modtog anmeldelsen om skyderiet, der fandt sted ved Heimdalsgade 28, klokken 23.07. 

- Det drejer sig om to mænd, der har affyret et ukendt antal skud fra en knallert, sagde Thomas Tarpgaard, vagtchef ved Københavns Politi, kort efter midnat til mandag.

Politiet fandt kort efter skyderiet en brændende knallert under Bispeengbuen på Nørrebro. 

- Det er selvfølgelig nærliggende at tro, at det er den, der har været brugt i forbindelse med skyderiet, sagde Thomas Tarpgaard. 

Han tilføjer, at der var flere vidner til skyderiet. Københavns Politi fortsatte efterforskningen i løbet af natten til mandag. 

- Vi har gode vidner derudefra, og vi har også en sandsynlig flugtrute. Det er klart, at vi skal undersøge det hele nærmere, før vi kan sige noget med sikkerhed, sagde Thomas Tarpgaard videre. 

Ifølge Jesper Beuschel er der ikke umiddelbart noget, der tyder på, at ofret for skyderiet havde forbindelse til bandemiljøet i København. 

Hvorvidt der var tale om en tilfældig forbipasserende ønsker han dog ikke at udtale sig om. 

Skyderiet er endnu et i en lang række af skyderier, som mistænkes for at have rod i bandekonflikten. Senest var der to skyderier lørdag aften. Her blev to tilfældige mænd ramt.

Siden en vildfaren kugle ramte en sofa i en lejlighed på Lundtoftegade i København 8. august, har der ikke været en eneste aften, hvor Københavns Politi ikke har måtte rykket ud til en anmeldelse om skyderi.

De mange skyderier har både fået politi og politikere til at opruste mod banderne. Blandt andet er der oprettet en visitationszone, ligesom at politiet har indsat en mobil politistation på Nørrebro.

Regeringen vil også have hæren til at aflaste politiet, så der er flere betjente til at tage sig af bandekonflikten i henholdsvis Aarhus og København.

 

OVERBLIK

Det er sjette dag i træk, der er skyderi i København samt den 26. episode siden 13. juni.

En lang række personer er blevet varetægtsfængslet i forbindelse med sagerne, men politiet er stadigvæk på jagt efter flere gerningsmænd.

Her er et overblik over nogle af de mest voldsomme skudepisoder:
* 13. august: Politiet modtager klokken 23.07 en anmeldelse om et skyderi ved Mimersgade.

* 12. august: To tilfældige mænd bliver ramt ved Den Røde Plads på Ydre Nørrebro. To personer på en knallert kom kørende til stedet, og passageren på bagsædet affyrede seks til otte skud mod de to ofre.
* 11. august: Politiet rykker ud til en anmeldt skudepisode i Københavns Nordvest-kvarter. Ingen bliver umiddelbart ramt. Politiet finder et stykke derfra en bil med et skudhul i.

* 10. august: Torsdag aften bliver der skudt hele tre steder i København. Et af skyderierne sker i Nordvest, hvor en tilsyneladende tilfældig 27-årig mand var i skudlinjen. Kun mandens knallert bliver dog ramt. De to andre skudepisoder torsdag skete i Tingbjerg og i Korsgade på Nørrebro.
* 9. august: Omkring klokken 22 bliver en tilfældig familiebil beskudt omkring Mjølnerparken. Politiet ved ikke, hvorfor der blev skudt, men betragter episoden som banderelateret.
* 8. august: En vildfaren kugle ender i en sofa i en lejlighed på Lundtoftegade, mens en person var til stede i lejligheden. Personen har ingen banderelationer, og politiet mener, at det var tilfældigt, at netop denne lejlighed blev beskudt.

* 5. august: Kort efter midnat bliver en 19-årig mand skudt i benet i Mimersgade på Nørrebro. Offeret var en tilfældig mand, der intet har at gøre med bandekonflikten.
* 4. august: En 17-årig dreng bliver det tilfældige offer, da to mænd på knallert skyder ham i foden i Tingbjerg.

* 4. august: Der bliver kort før klokken 13 affyret skud mellem to biler på Rovsingsgade i København. En bliver ramt. Politiet mener, at der er tale om "en bytter" efter et skyderi i samme gade 25. juli.

* 2. august: En 24-årig mand bliver ramt i ballen, da to mænd på en knallert åbner ild i krydset mellem Tomsgårdsvej-Tuborgvej og Frederiksborgvej.

* 1. august: To mænd på knallert affyrer flere skud på Nørrebrogade. En mand bliver ramt i den ene balle.

* 28. juli: Flere skud bliver affyret i Mjølnerparken. Tre biler, men ingen personer bliver ramt.
* 25. juli: En 26-årig mand bliver ramt af to skud i benet, da en bil stopper op i Rovsinggade, og en mand affyrer 8-10 skud. Kort efter bliver to mænd på 23 og 29 år anholdt i Mjølnerparken. De bliver dagen efter varetægtsfængslet.

* 14. juli: Der er skyderi i Mimersgade. Politiet finder efterfølgende afskudte hylstre, og dagen efter finder politiet et skudhul i en kaffebar på Heimdalsgade.
* 16. juni: Ukendte personer affyrer skud fra en knallert på Frederiksborgvej. To af skuddene rammer ruder i en kiosk og i en lejlighed. Ingen bliver ramt.

* 13. juni: På Gadelandet i Husum kommer to personer på en knallert kørende forbi en gruppe personer om eftermiddagen. Den ene affyrer mindst 12 skud mod gruppen. Politiet mener, at der er tale om "en bytter" for et skyderi samme morgen på Bogtrykkervej.

* 13. juni: Der bliver skudt på Bogtrykkervej i Nordvestkvarteret nær Tagensbo Skole natten til 13. juni. Politiet finder flere patronhylstre, men ingen gerningsmænd eller nogen ramte.
Kilder: Københavns Politi og Ritzau.
/ritzau/

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik