Nyt skybrudsprojekt på Frederiksberg: Trafikomlægninger vil genere borgerne

Arbejdet med at skybrudssikre Frederiksberg fortsætter nu med nyt projekt på Peter Bangs Vej.

Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Projektet på den 500 meter lange strækning er første etape af skybrudssikringen af hele Peter Bangs Vej. Foto: Google maps

1 af 2

Frederiksberg Kommune er i lige nu i fuld gang med at sikre den tætbefolkede kommune mod oversvømmelser efter skybrud. 

Nu er turen kommet til Peter Bangs Vej på strækningen mellem Lindevangs Allé og Dalgas Boulevard. Her skal der efter planen graves to lange, lukkede bassiner ned i jorden i perioden fra marts 2019 til juni 2020.

Det skriver Frederiksberg Kommune på deres hjemmeside

Projektet på den 500 meter lange strækning er første etape af skybrudssikringen af hele Peter Bangs Vej. Foto: Google maps

Ved skybrud kan 2.400 kubikmeter vand blive ledt ned i de to store bassiner, der skal løbe på hver side af det godt 500 meter lange stykke af Peter Bangs Vej. Det svarer til næsten tre gange det store bassin i Frederiksberg Svømmehal.

Det omfattende arbejde på den trafikerede vej i hjertet af Frederiksberg bliver dog ikke uden mærkbare udfordringer for trafikanterne i området.

Trafikale gener

For at få plads til arbejdet bliver strækningen nemlig ensrettet, således at biler kun kan køre i retning ind mod byen.

Der sigtes også efter at bevare flest mulige af de mange parkeringspladser på vejen. Gående og cyklister vil stadig kunne bevæge sig i begge retninger. 

Derudover bliver bustrafikken også lagt om. Linje 9A og linje 72 i retning ud af byen vil blive dirigeret om, sådan at de kører ad Finsensvej i stedet.  

Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen, glæder sig over udsigten til at minimere risikoen for oversvømmelser ved skybrud. Han er dog også klar over, at der er tale om en stor og kompleks opgave i et område, hvor borgernes hverdag nødigt skal generes for meget. 

- Desværre undgår vi ikke gener, men vi forsøger at planlægge arbejdet så skånsomt som muligt, og når projektet er færdigt, vil det betyde et stort løft både for sikringen mod skybrud og for æstetikken over jorden, siger Jan E. Jørgensen.

Skybrudssikring på Peter Bangs Vej

  • Der kommer et grønt bed mellem cykelsti og vejen med 29 nye træer. De får bedre vækstforhold i forhold til de nuværende træer, hvoraf flere fældes på grund af sygdom. 
  • De nye træer kommer til at stå i bed med græs og urter. De vil fungere som afvandingskanal for fortov og cykelsti. Hermed mindskes vandingsbehovet. Det overskydende vand transporteres ind på Sløjfen.
  • Cykelstien og fortovet bevares i eksisterende bredde.
  • Busstoppestederne rykkes frem til perroner, som er brede nok til læskærme. Det skal forbedre trafiksikkerheden for buspassagererne og fremkommeligheden for cyklister og busser.

Kilde: Frederiksberg Kommune

Se mere

Det er planen, at hele Peter Bangs Vej skal skybrudssikres frem mod 2021. Anlægget er en del af et større projekt om skybrudssikring, som Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Forsyning arbejder sammen om. 

TV 2 Lorry har tidligere beskrevet, hvordan der også lige nu arbejdes på at skybrudssikre omkring Femte Juni Pladsen og også i området nær Frederiksberghallerne ved Jens Jessens Vej og Rådmands Steins Allé.

Interesserede borgere kan høre mere om skybrudsprojektet på Peter Bangs Vej ved at møde op til orienteringsmøder den 20. og 21. marts klokken 15 til 17 i skurvognen på P.G Rams Allé ved Sløjfen.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik