Pendlerforening frygter trafikkaos: Nyt signal-system i dag

S-banens pendlerrepræsentant frygter, at mandag morgen ender i trafikkaos, når Banedanmark udskifter signal-system på S-togsnettet.

- Vi frygter at det hele ender i kaos. Især fordi togene kun kører med 60-70% af den normale hverdagskapacitet, forklare S-banens pendlerrepræsentant, Lisa Sonesson, til TV 2 Lorry.

Mandag morgen går Banedanmark i gang med at udskifte til et nyt signal-system på Hillerødgrenen i S-togsnettet. Og det vil formentlig få stor indflydelse på hele S-togs nettet i Hovedstaden og på dele af Sjælland, hvor flere linjer helt vil udgå i en periode, mens andre kører med ændret køreplan.

Banedanmark har valgt at ibrugtage det nye signal-system, mandag morgen, kun få timer før myldertid.

- De lytter slet ikke. Vi har virkelig prøvet at tale med dem. DSB lytter, men det gør Banedanmark slet ikke. De har ikke meget kundefornemmelse, forsætter Lisa Sonesson.

- Vi er især nervøse for det store pres der kommer, når S-togene når til Lyngby, så bliver der slet ikke plads til alle de mennesker, der normalt er med. Vi har virkelig kritiseret, at man ikke har valgt at sætte togbusser ind.

Trafikinformationschef i DSB, Tony Bispeskov, tvivler dog på, at pendlerne vil opleve større gener.

- Kaos er i hvert fald et ord, jeg nok ikke bruge. Men det er rigtigt, at der kører færre linjer. Baggrunden er, at Banedanmark implementerer det nye signalsystem på en del af S-togs-nettet, og det gør, at vi har været nødt til at aflyse nogle af togene, for til gengæld at køre med lange tog på de øvrige linjer, nemlig A, B og C, som så kommer til at køre hvert 10. minut linje, siger Tony Bispeskov til BT.dk.

De tre linjer som helt udgå, er linje H, Bx og E.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik