Foto: TV 2 Lorry

Rigshospitals-byggeri under skærpet tilsyn

Byggeriet af Rigshospitalets Nordfløj er kommet på liste over byggerier, Sundhedsministeriet holder særligt øje med

Det såkaldte Nordfløjs-byggeri på Rigshospitalet er havnet på Sundhedsministeriets liste over projekter, der skal holdes et  særligt øje med.

Det skyldes en øget risiko for, at økonomien og tidsplanen skrider.

Det skriver Berlingske onsdag. 

Læs også Udvidelse af Rigshospitalet påbegyndt

I følge avisen har byggeriet af flere af de nye supersygehuse problemer med både økonomien og med at blive færdige til tiden. 

Det betyder, at Sundhedsministeriet fører et særligt tilsyn med det det nye universitetshospital i Aarhus, sygehusbyggeriet i Gødstrup ved Herning og det nye psykiatrisygehus i Slagelse.

Og så altså også byggeriet af Nordfløjen på Rigshospitalet.

Der er ingen tvivl om, at en stor del af supersygehus-projekterne er meget udfordrede.

Per Nikolaj Bukh

 - Der er ingen tvivl om, at en stor del af supersygehus-projekterne er meget udfordrede, siger professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh fra Aalborg Universitet til Berlingske.

Projekterne får ikke flere penge fra staten, og det kan i prakis medføre, at man må vælge mere skrabede løsninger og for eksempel skære ned på antallet af senge.

Læs også Læge om elevator-kaos på Riget: Gak i låget

Det særlige tilsyn med byggerierne betyder til gengæld også, at der er en god chance for, at de ikke udvikler sig til skandaler med voldsomme overskridelser af budgetterne, skriver avisen.

Eksterne regnskabs- og byggespecialister skal nemlig også være med til at sikre, at projekterne ikke udvikler sig til byggeskandaler.

 I alt bliver der landet over arbejdet på 16 sygehusprojekter til en pris på godt 40 milliarder kroner.