Nyt regionalt forsøg: Kan coronapatienter indlægges i eget hjem?

Kan coronapatienter behandles i eget hjem frem for at være indlagt? Det skal nu testes i et nyt, regionalt forsøg.

Vil det lette din vej til helbredelse, hvis du ikke indlægges på et hospital med corona-virus, men i stedet kan behandles med komplicerede behandlinger direkte i stuen eller soveværelset?

Det skal et nyt forsøg på Sjællands Universitetshospital og Nordsjællands Hospital nu være med til at undersøge.

Sammen med undersøgelser på svenske og norske hospitaler skal forsøget være med til generelt at finde den bedste måde at behandle patienter, der er blevet syge med Covid-19.

quote Det er en generel udvikling i vores sundhedsvæsen, at vi arbejder på at få behandlinger tæt på patientens eget hjem.

Lothar Wiese, specialeansvarlig overlæge på Medicinsk Afdeling på Sjællands Universitetshospital

- Det er en generel udvikling i vores sundhedsvæsen, at vi arbejder på at få behandlinger tæt på patientens eget hjem. Patienten får mere frihed i egne, vante omgivelser og sundhedspersonalet vinder mere tid til at tage sig af de patienter, som har allermest brug for det, siger Lothar Wiese, specialeansvarlig overlæge på Medicinsk Afdeling på Sjællands Universitetshospital, i en pressemeddelelse.

Indledes til januar

Forsøget indledes til januar, og ventes at fortsætte i halvandet år.

Projektet er opdelt i to faser: I første fase testes det udstyr, der skulle bruges i eget hjem - og i anden fase får patienterne rent faktisk lov til at blive hjemme med udstyret.

- De får monitoreringsudstyr med hjem og bliver overvåget af speciallæger fra hospitalet. Det er en banebrydende ny måde at behandle COVID-19 og andre infektionssygdomme på, fortæller Lothar Wiese.

Håbet er, at mange flere infektionssygdomme i fremtiden kan behandles direkte i eget hjem.

FAKTA

  • Projektet ”Indlæggelse af COVID-19 patienter i hjemmet” er et samarbejde mellem Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Forskningsafdelingen på Nordsjællands Hospital, Akutafdelingen på Skåne Sygehus Nordväst i Sverige og Medicinsk Afdeling på Sørlandet Sygehus i Norge.

  • Projektet har modtaget 8,3 millioner kroner fra Interreg ØKS og løber fra januar 2021 til oktober 2022.

  • EU’s Interreg program for Øresund-Kattegat-Skagerrak giver støtte til projekter mellem danskere, svenskere og nordmænd, som samarbejder om at løse fælles problemstillinger.

Kilde: Region Sjælland




Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik