Nyt projekt blander arkitekter og håndværkere sammen

En god cocktail af studerende: Fremtidens håndværkeruddannelse skal blande sig med arkitekter.

Frederikke Hvidberg-Rønje er arkitektstuderende. Julius Ørnstrøm Henriksen er tømrerlærling. Og et nyt samarbejde mellem deres to uddannelsesinstitutioner har vist, at det har ganske stor succes at blande de to verdener med hinanden.

Den tværfaglige cocktail er mixet af Videnscenter for Håndværk. Det er et pilotprojekt, og ifølge videncenteret er det allerførste gang, man prøver at sætte håndværkselever indenfor murer-, tømrer og bygningssnedker-fagene sammen med arkitektstuderende.

quote Jeg synes, det har været en utrolig fed oplevelse, fordi vi har udvist respekt og selv er blevet respekteret.

Julius Ørnstrøm Henriksen, tømrerlærling

Tanken er, at det skal rulles ud i hele landet og skabe innovation af håndværksuddannelserne.

- Arkitekterne sidder og arbejder med nogle visioner om, hvordan fremtidens byggeri skal se ud - og vi har mulighed for at gå et skridt længere frem i bussen og finde ud af: Hvad er det, der rører sig, hvilke teknologier vi skal arbejde med i fremtiden og hvad er det for nogle problemstillinger vi kan løbe ind i, fortæller  Jens Kjartan Mogensen, projektkoordinator hos Videncenter for Håndværk.

"Vi har respekt for hinanden"

Helt konkret kommer de arkitektstuderende med deres idéer og skal så arbejde sammen med håndværkerne om at få det realiseret i 1 til 1.

Frederikke Hvidberg-Rønje og hendes makker kom med drømmen om et shelter i træ og det noget anderledes tag-materiale ålegræs. Og sammen med blandt andre Julius Ørnstrøm Henriksen blev drømmen over tre uger realiseret.

 
 
Foto: Palle Demant - Videnscenter for Håndværk

Torsdag var der rejsegilde hos uddannelsesinstitutionen NEXT i Rødovre, hvor hun så resultatet for første gang:

- Det er nøjagtig, hvad jeg har drømt om, lyder reaktionen.

Også Julius Ørnstrøm Henriksen har været begejstret for forløbet:

-  Jeg synes, det har været en utrolig fed oplevelse, fordi vi har udvist respekt og selv er blevet respekteret, siger han. 

- Mange af os er jo kun lærlinge , og det har været enormt fedt, at vi har fået så meget ansvar og muligheden for at vokse med opgaven og komme med vores egne input. 

Allerede til efteråret sætter Videncenter for Håndværk gang i endnu et lignende forløb. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik