Nyt plejehjem på vej til Amager

Sundheds- og Omsorgsudvalget har vedtaget placeringen for et nyt plejehjem på Amager, der skal gøre brug af den nyeste velfærdsteknologi.

Amager får efter alt at dømme et nyt plejehjem.

Sundheds- og Omsorgsudvalget i København har netop godkendt et samarbejde mellem kommunen og boligorganisationen FSB med det formål at etablere et nyt plejehjem i Sundparken på Amager Øst, oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Det er planen at plejehjemmet skal rumme op til 115 moderne almene plejeboliger og et seniorbofællesskab med cirka 30 almene familieboliger.

Samtidig skal det nye plejehjem gøre brug af den nyeste velfærdsteknologi. Bygningen skal fra starten være udstyret med loftslifte og skal forberedes løbende med såkaldte velfærdstoiletter, faldteknologi og trådløse vindues- og døråbninger.

Kontorer og mødelokaler skal desuden placeres så medarbejderne er i visuel kontakt med beboerne, så beboerne har en oplevelse af nærvær.  Desuden vil det være et krav til bygningen, at den kan anvendes til forskellige funktioner og at det er enkelt og økonomisk realistisk at tilpasse bygningen ved ændrede behov.

Flere ældre på Amager

Ifølge kommunen er andelen af ældre borgere på Amager steget voldsomt de senere år. Derfor har Borgerrepræsentationen længe ønsket, at området får et nyt plejehjem.

Netop Sundparken er ifølge kommunen ideel til placeringen af et nyt plejehjem, da det er Danmarks største ældreboligafdeling med 490 boliger, en sygeplejeklinik og en stor hjemmeplejeenhed.

Amager har lige nu fem plejehjem, hvoraf fire allerede er moderniseret eller i proces med at blive moderniseret og ét, som ikke er moderniseret. Alle de fem eksisterende plejehjem ligger på Amager Vest, og også derfor er placeringen i Sundparken på Amager Øst ideel.

I forhold til den videre proces med det kommende plejehjem vil kommunen afholde en stor borgerhøring ud over den obligatoriske høring i forbindelse med ændringer lokalplanen. På den måde kan lokalmiljøet bidrage med idéer og ønsker.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik