Nyt pas-tjek i lufthavnen: Du skal forvente meget lang kø

Passagerer vil kunne forvente ekstra lang ventetid i paskontrollen fra på lørdag. Det oplyser Københavns Lufthavn, som dog har et par gode råd.

Fra på lørdag den 7. otkober vil mange flyrejsende skulle væbne sig med ekstra tålmodighed, når de skal igennem politiets paskontrol i Københavns Lufthavn.

Årsagen er, at alle pas tjekkes grundigere, når flyrejsen går til eller fra lande, der ligger uden for Schengen-området. Eksempelvis Thailand, USA og Storbritannien.

Det skriver Politiken.

Den skærpede paskontrol er indført efter krav fra EU. Formålet er blandt andet at fange folk, der er mistænkt for terrorvirksomhed.

Op til en times kø

Ifølge lufthavnens kommunikationsdirektør, Henrik Peter Jørgensen, vil passagerer kunne forvente lange ventetider på op til en time ved paskontrollen i finger C, hvorfra de fleste fly flyver uden for Schengen.

- Vi har forberedt os så godt, vi kan. Der er bygget om her i området for paskontrol, så der er kommet fire nye spor. Og vi har spor både til politiets manuelle behandling af passene og til automater. Men det er udelukkende her ved finger C, vi har bygget om. Der foregår også paskontrol i Go-fingeren (bruges af bl.a. easyJet og Ryanair, red.), men her er der simpelthen ikke plads til udvidelse, siger Henrik Peter Jørgensen til Politiken.

Følg disse gode råd

Han har et par gode råd, som de mange flyrejsende bør følge, så ventetiden kan bringes ned.

- For det første skal du inden rejsen være sikker på, om du rejser til et Schengenland eller ej. For det andet vil vi godt nedbringe det, vi kalder ’fumletid’. Vi ser allerede nu, at folk når helt hen til paskontrollen, inden de begynder at finde passet frem. Og det kan der let gå 30 sekunder med, som man skal lægge oven i den nye ekspeditionstid på 20 sekunder per pas. Vi har gode erfaringer med at få folk hurtigere gennem sikkerhedskontrollen, og dem vil vi også bruge her, siger kommunikationsdirektøren til Politken.

Lufthavnen skal i gang med et storstilet byggearbejde, der vil give bedre vilkår i paskontrollen, men det vil tidligst stå klar om tre år, skriver Politiken.

Her er Schengen-landene, som ikke er omfattet af paskontrollen:

Belgien, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Island, Italien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Norge, Polen, Portugal, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Østrig.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik