Nyt opråb fra brandfolk: Besparelser får store konsekvenser

Medarbejderne i reddernes Faglige Klub i Taastrup er stærkt bekymrede over besparelses-planer. Det kan få alvorlige konsekvenser, lyder det.

I går advarede beredskabdsfolket fra Station Jyllinge om konsekvenserne ved en nyt forslag fra Østsjællands Beredskab og i dag er reddernes faglige klub i Taastrup ligeledes stærkt bekymrede over beredskabets spareplaner.

Det skriver sn.dk.

quote Vi kan ikke udelukke, at det vil kunne få alvorlige konsekvenser. Og det er i hvert fald helt sikkert, at det vil give borgere og virksomheder en dårligere service, lyder det fra 

Redernes Faglige Klub, Taastrup.

- Vi kan ikke udelukke, at det vil kunne få alvorlige konsekvenser. Og det er i hvert fald helt sikkert, at det vil give borgere og virksomheder en dårligere service, lyder det fra Redernes Faglige Klub i Taastrup.

Organisationen består af brandfolk, som dagligt rykker ud til blandt andet brande og trafikulykker. Bekymringen går på, at Beredskab Østsjælland vil fjerne to brandfolk fra den faste bemanding på stationen, så man går fra den nuværende bemanding på én holdleder og fem brandfolk til én holdleder og tre mand.

- For os at se, vil vi få et beredskab, der ikke er robust. I dag har vi et robust beredskab på stationen i Taastrup, hvor vi også er i stand til at hjælpe med opgaver uden for Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk. Fremover vil vi ikke engang kunne hjælpe os selv, lyder det fra brandfolkene.

Udover spareplanerne holder kommunen fast i, at man i langt de fleste tilfælde skal rykke ud med samme styrke, som i dag, til forskellige hændelser. Køretøjer og mandskab vil dog komme fra forskellige stationer.

- Borgere og virksomheder i Høje-Taastrup får en dårligere service - det kan der ikke herske tvivl om. Og det var præcis, hvad Høje-Taastrup Kommune og politikerne lovede netop ikke ville ske, da man gik ind i Østsjællands Beredskab. Vi er, på vegne af borgere og virksomheder, stærkt bekymrede.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik