Nyt opgør med badegæster: Beboere har sat stålpigge på låge til bådebro

“Det er praktisk umuligt at have en fornuftig hverdag, når ublu badegæster bare tror, at de ejer verden”, lyder det fra bådelaugets formand.

Beboere på Islands Brygge optrapper nu indsatsen for at holde uvelkomne badegæster væk fra populær bådebro. De har nu monteret skarpe stålpigge på en gitterlåge, der sammen med et gitterhegn i forvejen gør sit til at afværge badeentusiaster. 

Det har fået sindene i kog blandt politikere på Københavns rådhus.

- Jeg bliver vred, når jeg ser det her. Det hører ingen steder hjemme i København, siger Mette Annelie Rasmussen (RV), medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune, til TV 2 Lorry.

"Det skal høre op"

For år tilbage fik et bådelaug på den nybyggede del af Islands Brygge tilladelse til at opføre en bådebro i havneløbet. Den blev hurtigt så populær blandt badegæster og andre besøgende, at bådelauget altså uden kommunens tilladelse satte hegn og låge op.

En bådebro er blevet centrum i en indædt strid på Islands Brygge i København. Bådejerne føler sig chikaneret af folk, der vil bade – og har spærret den af.
En bådebro er blevet centrum i en indædt strid på Islands Brygge i København. Bådejerne føler sig chikaneret af folk, der vil bade – og har spærret den af.
Foto: TV 2 Kosmopol

- Vi ser en situation, hvor en gruppe borgere har frataget en anden gruppe borgere muligheden for at bruge hele havnen, og det kan vi selvfølgelig ikke acceptere. Det skal høre op, siger Mette Annelie Rasmussen (RV). 

Københavns Kommune har allerede givet bådelauget påbud om at fjerne hegnet. Bådelauget nægtede og indbragte sagen for det daværende Natur- og Miljøklagenævn.

I dag er sagen fortsat under behandling i Planklagenævnet.

Badegæster ødelægger hverdag

Hele processen siger en del om beboernes kamp mod badegæsterne, siger Jan Oster, formand for Islands Brygges lokalråd.

- Det er et udtryk for, at de er juridiske meget stærke. De forstår at klage og anke og og køre hele det juridiske system, siger Jan Oster til TV 2 Lorry.

Bådelauget Havnestads formand, Bo Schriver, har ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen, men beder TV 2 Lorry citere ham fra den lukkede Facebookgruppe ‘Opslagstavlen for alle på Islands Brygge’.

Her skriver han:

“Lauget ville allerhelst været dette grimme hegn foruden, men det er praktisk umuligt, at have en fornuftig hverdag, når ublu badegæster bare tror at de ejer verden.” 

“Vi er udmærket klar over, at hegnet signalerer en meget uheldig "dem-og-os"-stemning, men fortæl mig, hvordan vi får ændret folks holdning, så alle kan være her uden problemer.” 

“Temmelig aggressivt"

Foreløbigt er det altså kun bådelaugets medlemmer, som kan være på broen, hvor hegnet netop er blevet forsynet med skarpe stålpigge.

- Det er jo provokerende, og det er med til at forstærke det, siger Jan Oster.

Og de skarpe stålpigge er faldet mange for brystet.

“Temmelig aggressivt - der er ikke meget kærlighed og medmenneskelighed i det budskab. Hvad om bådejerne gav en sejltur til byens børn i stedet. Hvor jeg savner en fed hippie vibe i kapitalismens super ego og røvsyge verden”, skriver en Charlotte Geckler - bare en ud af mange fra Facebookgruppen ‘Opslagstavlen for alle på Islands Brygge’.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Skilte-strid

Tilbage i juli var en boligforening på Islands Brygge også genstand for stor diskussion, da den med skilte forsøgte at regulere folks adfærd i havneparken.

Skilte på Islands Brygge har skabt splid mellem beboere og badegæster.
Skilte på Islands Brygge har skabt splid mellem beboere og badegæster.
Foto: TV 2 Kosmopol

Dengang oplyste kommunens forvaltning til TV 2 Lorry, at "deres umiddelbare vurdering er, at deres information delvis er i strid med de gældende lokalplansregler."

- Vi ser jo desværre flere og flere privatiseringstendenser. Det er rigtig uheldigt, for København er for alle, og vi skal ikke have de her øer af selvbestaltede privatiseringer i byrummet, siger Mette Annelie Rasmussen.

Planklagenævnet oplyser til TV 2 Lorry, at det forventer at færdigbehandle sagen med gitterhegnet, gitterlågen og stålpiggene i første halvdel af næste år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik