Nyt, nedgravet fodboldstadion til FC Helsingør

Helsingørs fodboldstadion lever ikke op til DBU's krav for professionelle fodboldhold. Et nyt millionprojekt skal lave om på det.

De lyseblå fodboldmænd i Helsingør spiller i øjeblikket på dispensation for Dansk Boldspil Union. 

quote Man har sørget for at få områdets landskab og geografi ind i forslaget

Benedikte Kiær, borgmester

Det nuværende Helsingør Stadion lever ikke op til kravene for, hvad en hjemmebane skal kunne, når man spiller fodbold på højt niveau. 

Og det skal laves om. 

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær, FC Helsingørs direktør samt repræsentanter fra projektets totalrådgivere Nova 5 og Elkiær & Ebbeskov har netop fremlagt en nyt, storstilet byggeprojekt op 57 millioner kroner.

Helsingør Stadion vil altså, hvis alt går efter planerne, om få år blive et af landets mest moderne fodboldbaner. 

- Vinderprojektet lever op til vores ambitioner, hvor der både er et nytænkende fodboldstadion, men samtidig tænkes en masse øvrige aktiviteter ind, der kan løfte hele området omkring Gammel Hellebækvej. Desuden er jeg meget imponeret over, hvordan man har sørget for at få områdets landskab og geografi ind i forslaget, så det fremstår som en samlet løsning, sagde borgmester Benedikte Kiær ved præsentationen ifølge Frederiksborg Amts Avis. 

Det nye fodboldstadion bliver gravet ned i jorden, så det fremstår som en del af områdets natur. 

Der vil blive 4000 tilskuerpladser - heraf 300 overdækkede, en VIP-lounge samt 600 nye parkeringspladser. 

Selve banen bliver af kunstgræs, så den kan bruges optimalt uagtet vind, vejr, sne og slud. Og så skal der laves et nyt kraftigt lysanlæg i 45 meters højde, således at lysstyrken lever op til TV-stationernes krav. 

I planerne har man også gjort rede for udvidelesesmulighederne, såfremt FC Helsingør rykker fra 1. division og op i Superligaen blandt de allerbedste. 

Man har altså store ambitioner for klubben. 

- Kapaciteten med 300 stolesæder, som er minimum for 1. divisionskampe, kan således udvides successivt hvis behovet skulle opstå - uden at dette ændrer på hele tribuneopbygningen og overdækningen. Selvom der kommer ekstra stolerækker vil der stadig være rigeligt med ståpladser. Superliga-stadionet etableres ved at have stole på begge langsider og ståpladser på banens kor te sider. På den måde styres flowet og evt. indhegning af publikum, skriver man. 

 
 
Foto: NOVA 5 | ELKIÆR + EBBESKOV ARKITEKTER
 
 
Foto: NOVA 5 | ELKIÆR + EBBESKOV ARKITEKTER

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik