Nyt muligt bombeangreb i København: Eksplosion ved politistation

Politi og beredskab er natten til lørdag til stede på Nørrebro i København, hvor der er sket en eksplosion på en nærpolitistation.

Det er bare få dage siden, at der blev brugt industrielt sprængstof til en bombesprængning ved Skattestyrelsen i København - igen i nat er der sket en eksplotion i København, denne gang ved en nærpolitistation.

- Vi fik en anmeldelse om en eksplosion Hermodsgade på Nørrebro i nat kl. 03.18, siger Rasmus Agerskov Schultz, der er vicepolitiinspektør i Københavns Politi til TV 2.

Politiet har afspærret Hermodsgade og den nærliggende Tagensvej, mens de undersøger sagen nærmere - det kan give trafikale udfordringer i løbet af dagen.

Der er ikke forlydender om nogen tilskadekomne ved eksplosionen, der dog kunne høres af mange naboer, der blev vækket af braget.

En mand, der er set løbe fra nærpolitistationen i mørkt tøj og lyse sko efter eksplosionen er dog efterlyst af politiet.

 
 
Foto: Mathias Øgendal

Manden løb fra gerningsstedet i Hermodsgade mod Sigynsgade og derfra videre mod Skjolds Plads. Vidner kan kontakte politiet på telefonnummer 114.

- Vi vil selvfølgelig meget gerne i kontakt med manden. Og også andre, der har set nogen i området, der passer på signalementet, siger Rasmus Agerskov Schultz.

Københavns Politi vil på nuværende tidspunkt ikke oplyse noget om motivet eller årsagen bag eksplosionen - og heller ikke, om det kan have relation til bandemiljøet.

Eksplosion tidligere på ugen

Tirsdag aften blev Skattestyrelsens kontorer på Østbanegade i København ramt af en eksplosion.

Politiet har oplyst, at der var blevet brugt industrielt sprængstof ved eksplosionen.

Ekplosionen tidligre på ugen, der smadrede Skattestyrelsens facade.
Ekplosionen tidligre på ugen, der smadrede Skattestyrelsens facade.
Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Politiet har endnu ikke opklaret, hvem der stod bag.

På bare et halvt år er Københavnsområdet nu ramt af ni eksplosioner.

Opdateres...


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik