Nyt madmarked i København: "Mad skal være demokratisk"

Nyt madmarked, med en hel særlig ambition, har slået dørene op på Østerbro.

Pop-up restauranter, kaffebar, konditori, salatbar, kokkeskole, kæmpe event-space og madbutik.

Listen med ting man kan opleve på det 1000 kvadratmeter store madmarked, der åbnede lørdag formiddag, er lang. 

Det er forfatteren Trine Hahnemann, som er kvinden bag det helt nye spisested, ved navn Hahnemanns Køkken. Men det er ikke bare et hvilket som helst spisested.

Ifølge forfatteren er der en helt bestemt ambition med madmarkedet, hvor borgernes forbindelse til maden skal geninstalleres.

 "Alle skal have adgang til god mad! Med den mad vi køber og spiser tager vi hver dag et valg. Et valg hvor vi støtter forskellige madfilosofier og forskellige systemer: sund eller mere usund mad, ’rene’ eller forarbejdede fødevarer samt ingredienser fra nær eller fjern. Valget af den gode – sunde og bæredygtige – mad skal være tilgængeligt for alle. Mad skal være demokratisk".

Det skriver hun i en pressemeddelelse. 

"Danskerne skal lære at elske deres eget mad igen"

Målet for den anerkendte kok Trine Hahnemann er at at få danskerne til at tænke lidt mere over, hvad de putter i munden og på den måde finde kærligheden til lækkert dansk - og europæisk kvalitetsmad. 

Derudover ønsker hun også at sætte fokus på vigtigheden af det sociale ved at spise et måltid sammen. 

- Det er sindssygt vigtigt at spise sammen fordi mad er den korteste vej mellem mennesker. Det gør vi slet ikke nok brug af, siger Trine Hahnemann og fortsætter:

- Mit nye madsted skal få danskerne til at genfinde forbindelsen og passionen til mad ved at gøre landmænd til rockstjerner for dansk og europæisk produceret bæredygtig kvalitet, som får danskerne til at forelske sig i egen velsmagende og sund hverdagsmad, fortæller Trine Hahnemann.   

Hahnemann køkken har adresse på Skt. Kjelds Plads på Østerbro. På de to etager er der plads til omkring 260 gæster. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik