Nyt klart nej til S-tog til Roskilde

For 10 år siden sagde byrådet i Roskilde enstemmigt nej tak til at få S-tog til Roskilde. Onsdag formiddag skete det igen, skriver DAGBLADET Roskilde.

Spørgsmålet er igen aktuelt, fordi der skal købes nyt signalanlæg, som ville kunne forberedes til S-tog til Roskilde, hvis ellers kommunen ønskede det. Men svaret er altså et entydigt nej tak.

Borgmester Joy Mogensen (S) siger, at der kunne være både fordele og ulemper ved at få S-tog, men at det udslagsgivende for beslutningen har været hensynet til regionaltogsdriften.

- Vi har ikke nogen garanti for den fremtidige regionaltogbetjening, og uden sådan en garanti er vi ikke i stand til at melde positivt tilbage om S-tog. Vi ser Roskilde Station som et naturligt knudepunkt, og derfor er det vigtigt at have mange afgange direkte afgange med kort rejsetid, og det kan S-toget ikke tilbyde. Seks eller ti minutter kan være meget afgørende, når man skal nå et møde eller hente børn, siger Joy Mogensen til DAGBLADET Roskilde.

Venstres gruppeformand, Bent Jørgensen, mener også, at scenarierne er for løse til at danne grundlag for at sige ja.

- Det ser godt ud på papiret, men i sidste ende er det en trossag. Der er for mange ubekendte, så usikkerheden er for stor. Simpelthen, siger Bent Jørgensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere