Nyt internationalt kraftcenter for fremtidens design åbner i København

Onsdag den 24. april åbner økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager officielt Design Society på H. C. Andersens Boulevard 27 i København.

Bygningen, der blandt andre huser Dansk Design Center, INDEX: Design To Improve Life og Danish Fashion Institute, skal blive et internationalt kraftcenter for fremtidens design. Huset åbner for offentligheden torsdag den 25. april.

Dansk Design Center var indtil nytår alene om at bo i huset, som tidligere blandt andet rummede en butik og blev brugt til store udstillinger og til almindelig konference- og mødeudlejning.

Fremover vil huset, under navnet Design Society, være rammen om et stigende antal events, konferencer, kortvarige udstillinger, workshops og seminarer - arrangeret af husets nu tre faste beboere og husets eksterne samarbejdspartnere.

Dermed vil alt, hvad der foregår i huset, nu handle om fremtidens design.

Design Society vil samtidig åbne sig op imod omverdenen både fysisk og virtuelt.

Rigtige tidspunkt at styrke dansk design, siger CEO i INDEX

En ny, stor Design Society Cafe åbner ud til boulevarden og vil fungere både som almindelig cafe 08-21.00 på alle hverdage og som rammen om events og arrangementer på udvalgte aftener eller i weekends. Og et nyt virtuelt kommunikationsunivers vil blive bygget op på www.designsociety.dk og i de sociale medier.

"Det er det rigtige tidspunkt at styrke dansk design ved fysisk at samle organisationerne, samtidig med at hver deres særpræg bevares. Og det er interessant at se, at alle tre organisationer har fokus på at etablere et solidt grundlag for, at Danmark kan blive endnu bedre til at skabe kloge, bæredygtige løsninger på globale udfordringer", siger Kigge Hvid, CEO i INDEX: Design to Improve Life®.

Åbner for bredt samarbejde mellem erhvervsliv og designere

"Vi ønsker at åbne huset for et bredt samarbejde mellem erhvervslivet, designerne og andre vigtige aktører i skabelsen af fremtidens designløsninger. Og vi tror, at de tre organisationers samlede netværk, aktiviteter og initiativer - både herhjemme og internationalt - vil kunne berige hinanden og skabe en synergi, der får synlige og mærkbare konsekvenser", siger Nille Juul-Sørensen, CEO i Dansk Design Center.

"Når den næste modeuge åbner i København til sommer, vil den præge hele huset på H. C. Andersens Boulevard, og det gælder også for de mange andre projekter og aktiviteter, som vi, INDEX: og DDC står for.

Både mode- og designbranchen står foran store udfordringer både økonomisk, miljømæssigt og med hensyn til anvendelsen af nye materialer og teknologier, og jeg er sikker på, at de tre organisationer kan berige hinanden med indsigt og udvikling inden for disse områder", siger Eva Kruse, direktør for Danish Fashion Institute.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik