Nyt indvandrerkritisk parti stiller op i Albertslund

Borgerne i Albertslund kan stemme på fire nye partier i forhold til valget i 2013.

De kalder sig partiet med den strammeste udlændingepolitik i Danmark. De vil ikke have islam i landet, og så har formanden tidligere udtalt, at mennesker fra afrikanske lande har en lavere IQ end i andre lande.

Partiet kalder sig Stram Kurs, og når borgerne i Albertslund skal sætte deres kryds ved kommunalvalget den 21. november, vil det stærkt indvandrerkritiske parti stå på stemmesedlen sammen med Albertslund Lokalliste, Nationalpartiet og Alternativet, der også er nye i forhold til sidste valg.

Top 20 over uønskede indvandrere

På deres hjemmeside slår partiet sig udelukkende op på at ville begrænse indvandringen i Danmark, og til det formål har de blandt andet konstrueret en top 20-liste over de indvandrere i Danmark, som de gerne ser forlade landet. En liste, som bandelederen Shuaib Khan topper.

27-årige Casper Mose Hansen er den eneste kandidat, der stiller op for Stram Kurs i Albertslund, og han er samtidig næstformand i partiet, der blev stiftet af advokaten Rasmus Paludan i juli.

Og det er da også netop debatten om indvandring, der optager næstformanden.

- Man kan frygte for, at der sker en befolkningsudskiftning. Jeg støtter, at ethvert folk har ret til sin egen nation. Så jeg ønsker selvfølgelig at begrænse indvandringen i Albertslund. Det er velkendt, at Albertslund og Vestegnen i det hele taget har været særlig hårdt ramt de sidste 30-40 år, siger Casper Mose Hansen.

Udover at begrænse indvandringen ønsker Stram Kurs også at forbedre forholdene for de svage og ældre i Albertslund, forklarer han.

Et frisk pust

Casper Mose Hansen er dog godt klar over, at partiet får svært ved at komme i kommunalbestyrelsen efter valget.

- Det er svært at markere sig som nyt parti, men jeg bliver glad for enhver stemme, jeg får. Men det tager som regel lidt tid, før nye partier får opmærksomhed.

- Jeg håber på det bedste, og tror også, at der er nogen, der vil se os som et frisk pust.

Det er første gang, at den 27-årige kandidat stiller op til kommunalvalget.

91 kandidater til 21 pladser

Nationalpartiet stiller også med en enkelt kandidat i Albertslund, mens Albertslund Lokalliste kan mønstre to.

Alternativet stiller for første gang op ved et kommunalvalg efter etableringen i slutningen af 2013, og i Albertslund er det lykkedes at opstille tre kandidater for partiet, der fik hele ni mandater ved folketingsvalget i 2015.

I alt stiller 91 kandidater op for 12 forskellige partier i Albertslund Kommune, hvor der er 21 pladser at kæmpe om.

I øjeblikket er Socialdemokratiet det klart største parti med ni medlemmer i kommunalbestyrelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik