Nyt hus vil bekæmpe madspil: "Som min mor gjorde, da jeg voksede op på landet"

Halvdelen af al madspild sker hjemme i de private husholdninger. Det vil folkene bag Too Good To Go Huset på Frederiksberg lave om på. 

Folkene bag det nye to Good To Go Hus på Frederiksberg har en klar mission. Vi skal alle sammen lære at undgå madspild, og virksomheden Too Good To Go er klar til at give os de kompetencer, der skal til for at lære det.

- Halvdelen af al madspild stammer fra private husholdninger, og derfor er det vigtigt, at alle både børn og voksne lærer noget om, hvordan vi formindsker madspild derhjemme, siger Heidi Boye, der er landechef i Too Good To Go.

Hun fortæller også, at undersøgelser viser, at 90 procent af befolkningen mener, at det er vigtigt at bekæmpe madspild.

Private og skoler på besøg

I Too Good To Go Huset på Frederiksberg, som åbnede onsdag, vil der løbende blive afholdt arrangementer for både private og skoleklasser. Her kan både store og små blive klogere på den mad, som burde blive spist, men som ofte går til spilde.

- Det handler om at finde nogle af de gamle dyder frem og bruge sine sanser i stedet for at være slave af en holdbarhedsdato. Der er så mange varer, der er holdbare meget længere end datomærkningen, siger Heidi Boye, der er landechef i Too Good To Go.

Bygger viden op

Hun nævner, at både mælk, havregryn og krydderier er eksempler på varer, som man med stort held kan kigge på og lugte til, før man beslutter, om de skal smides ud, efter at datomærkningen er overskredet. 

Men mange af os ved slet ikke, hvordan mad lugter, når det er i orden. Det er noget, vi er nødt til at øve os på. 

- Her i huset vil vi gerne hjælpe med at bygge kompetencerne op igen. Hvis du ikke ved, hvordan man vurderer, om mad kan spises, så når du jo ingen vegne, siger landechefen for Too Good To Go. 

Som man gjorde i gamle dage

Emilie Harsem Simonsen på syv år er sammen med sin lillesøster og mormor mødt op til åbningen af Too Good To Go Huset. Hun har allerede godt greb om at kigge efter holdbarhedsdatoer derhjemme og har en gang fundet et æg, som var gået over.

- Så smashede jeg det for at se, hvordan det så ud indeni. Det var ikke rart, det lugtede klamt og var lidt grønt, fortæller Emilie Harsem Simonsen.

- Det er faktisk meget sjovt, at de ting de anbefaler, man skal gøre i dag, det var det min mor gjorde, da jeg voksede op på landet for mange år siden, siger Krista Jacobsen, som er pensionist.

Too Good To Go Huset på Frederiksberg har åbent på hverdage fra klokken 15-19 og lørdage fra klokken 10-14.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik