Nyt hospice på Frederiksberg

Blandt gamle villaer i hjertet af Frederiksberg ligger en nybygget guldperle. Her åbner Diakonissestiftelsen et nyt hospice fredag.

Et nyt bygningsværk med facader af skinnende tombak, buede vinduespartier og lysninger i egetræ er blomstret op i midten af Frederiksberg.

Bygningsværket er Diakonissestiftelsens nye hospice, som indvies i dag, fredag.

Omgivet af gamle Frederiksberg-villaer og Diakonissestiftelsens store, røde hovedbygning skiller det buede indgangsparti, tagterrassen i træ og den moderne artitektonik sig ud.

Det gør sig i særdeleshed også gældende indendøre, hvor hvide flader, lysegrå italienske klinker og egetræsdetaljer skaber et harmonisk og veludført udtryk.

De flotte ydre forhold står i kontrast til stiftelsens nuværende hospice, der blev taget i brug i 1997. Det har hidtil ligget i en sidebygning til den store hovedbygning på Dronningensvej.

Foruden målrettede arkitektoniske valg har Diakonissestiftelsen haft stor fokus på de krav og hensyn der skal til, når bygningens brug skal indrettes efter den særlige patientgruppe, som skal leve deres sidste dage på hospice.

Et hospice har en helt særlig funktion og kan ikke sammenlignes med andre bygninger. Bygningen skal nemlig forsøge at give mennesker en smuk og værdig afslutning på livet i omgivelser, der så vidt som muligt minder om et hjem.

- Det har været en en stor og spændende udfordring at bygge nyt på et historisk sted, hvor nabobygningerne ligger så tæt på, og hvor bygherren samtidig har haft et tårnhøjt ambitionsniveau for rumoplevelse, lysindfald og en god placering af alle funktioner, siger Morten Rask Gregersen, der er partner i Nord Architects, som har tegnet det nye hospice.

Foruden arkitekternes tanker og ideér om projektet, har også hospicepersonalet haft indflydelse på byggeriet. For eksempel har personalet udtrykt hvor vigtigt det er, at sengene kan køres ud i det fri, så de patienter, som ønsker det, kan mærke den friske luft.

Bygningen indeholder i alt 2.233 kvadratmeter, og det medfører, at det nye hospice kan åbne for flere hospicepladser.

- Vi udvider kapaciteten fra 10 til 16 sengepladser. Det betyder, at langt flere af de cirka 500 patienter, som hvert år søger om en plads hos os, kan få opfyldt deres ønske om ro og lindring for både krop og sjæl i den sidste tid, siger bestyrelsesformand for diakonissestiftelsen, Mogens Madsen.

Det storstilede projekt er blevet realiseret med hjælp fra en donation på 25 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond. I alt har projektet kostet 80 millioner kroner.

Se de flotte billeder øverst i artiklen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik