Nyt hjem til ældre har lange udsigter

Det kan tage måneder før de ældre fra det nedbrændte plejehjem i Allerød får et nyt hjem, hvor de kan blive boende. Sådan lød beskeden på et informationsmøde for beboere og pårørende i går, skriver Frederiksborg Amts Avis.

De ældre, der sidste tirsdag blev hjemløse efter en brand i plejecentret Solvænget i Allerød, skal væbne sig med tålmodighed.
På et informationsmøde i går fik de at vide, at det kan tage lang tid, før de igen kan få deres egen bolig.
Lige nu bor otte beboere på Engholm, mens otte er indkvarteret i Lyngehuse.
- De har snakket om at sætte barakker op. Men jeg håber, de bygger Solvænget op igen. Lige nu bor min mor på Lyngehus, hvor de bor to på et værelse, siger Edith Orlik, som har en mor på 82 år, der boede på Solvænget.
Men formentlig bliver det brandskadede plejehjem ikke bygget op igen, da der i forvejen var planer om at lukke plejecentret og bygge et nyt på Poppelvej. Det åbner først om to år. På lidt kortere sigt vil der blive bygget pavilloner til de ældre, som nok vil stå klar til august.
- Der er ikke nogen, der nu har fået en regulær bolig, hvor man kan blive ved med at bo, fortalte virksomhedsleder for Sundhed og Omsorg i Allerød, Brigitta Pranov, på mødet.