Nyt håb for sjællandsk omfartsvej

Borgmestrene i Køge og Stevns Kommuner bør hurtigst muligt blive enige om en løsning på en af Sjællands store lokale flaskehalse, indfaldsvejen fra Stevns og Faxe i Køge og naturligvis sikre sig opbakning fra deres respektive baglande, skriver DAGBLADET Køge.

I så fald har de gode muligheder for at skaffe statspenge fra en af de særlige puljer, der er afsat i forbindelse med det nye trafikudspil fra Folketinget. Det vurderer folketingsmedlem Karsten Nonbo (V), der i adskillige år har arbejdet for et statsligt bidrag til en løsning af dels en omfartsvej ved Strøby Egede, dels ved den trafikale flaskehals ud for Hotel Hvide Hus i Køge, hvor der er en årsdøgntrafik på 19.400 biler.
Over for DAGBLADET Køge gør Karsten Nonbo opmærksom på, at der er afsat en pulje på 800 mio. kroner til »lokale flaskehalse« til brug på »strækninger med de største trængselsproblemer«.
- Jeg kan naturligvis ikke her og nu love penge til en omfartsvej syd for Køge eller hvilken løsning, man ellers vil vælge. Jeg kan kun sige, at trængslen ved indfaldsvejen fra Stevns-området så oplagt hører under »lokale flaskehalse«, så hvis de to borgmestre kan møde med et udspil, der er fuld enighed om i deres baglande, vil de have en god sag, siger Karsten Nonbo til DAGBLADET Køge og tilføjer:
- Det glædelige ved den nye trafikaftale er, at den ikke beror på nogen form for studehandler. Pengene er afsat, og så skal vi hen ad vejen anvende dem ud fra saglige argumenter. Dermed undgår vi eksempler som f.eks. en omfartsvej ved Sunds nær Herning, hvor der bruges statspenge på en omfartsvej med en årsdøgntrafik på 4.500 biler, altså mindre end en fjerdel af den trafik, der dagligt passerer Strandvejen i Køge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik