Nyt håb: Modulvogntog kører uden om Fredensborg

Fire blå partier i Folketinget er klar til at åbne et trafikforlig og diskutere, om modulvogntog skal køre ad Isterødvejen frem for tværs gennem Fredensborg.

quote Vi har lyttet til argumenterne fra lokalområdet, og Fredensborg er i en helt speciel situation

Kristian Pihl Lorentzen, trafikordfører, Venstre

- Vi har lyttet til argumenterne fra lokalområdet, og Fredensborg er i en helt speciel situation. Normalt går statsvejene uden om byerne, men ikke i Fredensborg.

Sådan lyder beskeden fra Kristian Pihl Lorentzen, der er trafikordfører i Venstre, til Frederiksborg Amts Avis.

Sagen er den, at modulvogntog, en slags kæmpelastbiler med anhænger op til 25 meter og en vægt på op til 60 tons, i 2014 fik tilladelse til at køre gennem slotsbyen Fredensborg. 

Det skete i en bred politisk forligskreds, hvor man besluttede at udvide vejnettet for de store lastbiler til at omfatte alle statslige veje.

Lastbilerne fik dog ikke just en hjertevarm modtagelse i slotsbyen, hvor der løbende har været protester over de store lastbilers indtog.

I dag mødes partierne bag trafikforliget i 2014 igen for at diskutere et kompromisforslag, som Venstre, Konservative, DF og Liberal Alliance præsenterer. 

- Derfor er vi klar til at se på en alternativ rute over Isterødvejen, hvis kommunen kan skaffe pengene til de ekstra udgifter. For vi har stadig brug for overordnede transportveje til modulvogntog, forklarer Kristian Pihl Lorentzen til Frederiksborg Amts Avis.

Udspillet kræver, at Fredensborg forhandler en løsning på plads om Isterødvejen, der ejes af Fredensborg Kommune, Hillerød Kommune og Hørsholm Kommune.

quote Derfor er vi klar til at se på en alternativ rute over Isterødvejen, hvis kommunen kan skaffe pengene til de ekstra udgifter. For vi har stadig brug for overordnede transportveje til modulvogntog

Kristian Pihl Lorentzen, trafikordfører, Venstre

Aftalen vil fordre, at Fredensborg Kommune samtidig betaler for ombygninger, der kan løbe op i 10 millioner kroner.

Igennem et halvt år har borgerne i Fredensborg protesteret mod udsigten til, at 25 meter lange lastbiler skal igennem byens lille rundkørsel mellem gågaden og byens ene skole. 

Forslaget kommer få uger efter et møde i Folketingets Transport- og Bygningsudalg, hvor politikerne blev præsenteret for tre mails fra store transportvirksomheder i Danmark.

De undsagde behovet for modulvogntog igennem Fredensborg, men har sernere trukket deres udsagn tilbage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20190131-162034-L-1920x1281we

Udiplomatisk parkering: Her er ambassaderne med flest ubetalte parkeringsbøder

lyskryds

Radikal byrådskandidat: Trafiklys skal have kjole og langt hår

Øresundstunnelen vanvidsbilisme

playMinister garanterede kontrol med vanvidsbilisme i Øresundstunnelen – men et år senere er intet sket

fjernbusterminal buskaos bus ingerslevsgade

Udformningen på plads: Sådan skal Københavns nye fjernbusterminal se ud

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere