Nyt fund af legionella i badeanlæg

Gribskov Kommune har endnu engang fundet forhøjede koncentrationer af bakterien legionella i et badeanlæg.

Der er blevet fundet forhøjede koncentrationer af den giftige bakterie legionella i endnu et badeanlæg i Gribskov Kommune.

Fundet er gjort i badevandet i Gilleleje Boldklubs omklædningsrum.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det seneste fund af bakterien er sket kort tid efter, at baderummene på Bjørnehøjskolen og Blistrup skole blev lukket tilbage i september. Dengang fandt man koncentrationer af bakterien, der var cirka 50 gange højere end de tilladte grænseværdier.

Kommune: Problemet er løst

Legionella-bakterien kan give legionærsyge, der er en lungebetændelse forårsaget af legionalla.

Af samme årsag bad Gribskov Kommune i forbindelse med de første to fund alle byens læger om at være ekstra opmærksomme på symptomer på lungebetændelse hos deres patienter.  

Børne-og Ungedirektør i Gribskov Kommune, Steffen Bohni, oplyser over for Frederiksborg Amts Avis, at problemerne med bakterien er løst alle tre steder.

- Niveauet er nedbragt alle steder, siger han til avisen.

For at undgå, at bakterien igen spreder sig, vil kommunen nu installere saltanlæg, som er en måde at bekæmpe bakterien på, tilføjer han.

Har iværksat kontrolprogram

Ifølge Frederiksborg Amts Avis har Gribskov Kommune iværksat et kontrolprogram, hvor alle plejecentre, skoler og andre offentlige bygninger med badeanlæg skal tjekkes. 

Legionella trives særligt godt i lunkent, stillestående vand og udgør særligt en risiko i baderum, hvor vandet bliver forstøvet og derefter indåndet. 

Ifølge Statens Serum Institut er det særligt ældre og svækkede personer, der bliver ramt af legionærsyge. Samtidig rammes dobbelt så mange mænd som kvinder.

I Danmark påvises der mellem 100 og 200 sygdomstilfælde på grund af legionella årligt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik