Nyt forslag til Bispeengbuens fremtid: Lav det til et madmarked

Et tomt betonområde under Bispeengbuen skal laves om til et hyggeligt madmarked. Det foreslår politikere på tværs af kommunegrænsen nu.

Allerede fra 2018 skal man kunne besøge et madmarked under Bispeengbuen, der ligger på grænsen mellem Københavns og Frederiksberg kommuner. Det mener i hvert fald formand for Frederiksbergs Kultur- og Fritidsudvalg Morten Jung (K) og kultur- og fritidsborgmester i København Carl Christian Ebbesen (DF).

Initiativet kalder de for Mad med Mere under Buen, og markedet skal være med boder, iværksættermiljøer, idrætsfaciliteter, en scene, og hvad private aktører ellers kan se for sig af idéer. Det skriver Berlingske i dag.

Fra beton til hygge

Carl Christian Ebbesen mener ikke, at områdets nuværende kolde betonstil er en forhindring for at skabe et hyggeligt madmarked.

- Vi kan se, at hvis bare et madmarked er spændende nok, så er folk villige til at flytte sig efter det. Så selv om området under Bispeengbuen ikke i sig selv er interessant i dag, så er det at få skabt noget liv, nogle muligheder og noget indhold en kæmpe tiltrækningskræft, siger Carl Christian Ebbesen ifølge Berlingske.

Morten Jung er enig:

- Hvis man fjerner alt fra Papirøen og spørger, om nogen har lyst til at spise deres madpakke derude en kold vinterdag, så tror jeg, at de færreste vil synes om den idé. Men fordi der er skabt et miljø på Papirøen har folk lyst til at være der, og opgaven er den samme under Bispeengbuen. Vi kan jo lide at være, hvor andre er, siger han til avisen.

Forslaget kommer, efter debatten om Bispeengbuen er blusset op igen, fordi motortrafikvejen står til at skulle renoveres for 125 mio. kr. i 2020.

Frem mod den 28. november efterlyser de to politikere nu private aktører, der har lyst til at prøve deres idé af i en tidsbegrænset periode på fem år.

Realdania: Motortrafik er en udfordring

Ifølge Berlingske konkluderer en forundersøgelse, som Realdania har finansieret, at den svævende motortrafikvej er områdets største udfordring.

Det mener Morten Jung dog ikke skal være en hindring:

- Det er rigtigt, at man ikke får solen at se hele tiden, men hvis solen skinner i overført betydning nedenunder i form af det samvær, der kan være mellem mennesker, så er det ikke så dårligt endda, siger han til avisen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik