Nyt flag markerer badesteder med lokale oplevelser

Tre badesteder i Helsingør Kommune er med i en ny forsøgsordning, som skal udpege badesteder, der også tilbyder lokale oplevelser.

I 2018 bliver en ny mærkningsordning, som har fået navnet "Badepunkter", afprøvet i tre kommuner i Danmark. Et badepunkt skal markere et badevandsområde, som udover dejligt badevand også fokuserer meget på oplevelser.

quote Formålet med Badepunkterne er sætte fokus på de lidt mere gemte strande, som kun de lokale kender. Så håber vi bare på endnu mere badevejr, for vi har virkelig mange gode strande i Helsingør Kommune.

Christian Holm Donatzky, formand for By-, Plan- og Miljøudvalget i Helsingør Kommune, Rad. V.

Helsingør Kommune er én af de tre kommuner, som har budt ind og fået udpeget tre Badepunkter. Det drejer sig om strandene Jarlens Grund i Espergærde, Trykkerdammen i Helsingør og Julebæk Strand, som ligger mellem Helsingør og Hellebæk.

- Julebæk Strand, som jeg ofte kommer forbi, er en lækker børnevenlig sandstrand. Bagved tårner istidsskrænten sig op, og skoven giver mulighed for at kombinere strandturen med en gåtur i skoven. Man er midt i naturen, men alligevel er man tæt på byen, siger Christian Holm Donatzky (Rad. V), der er formand for By-, Plan- og Miljøudvalget i Helsingør Kommune, i en pressemeddelse.

Skal komplementere det Blå Flag

Badepunkterne er Friluftsrådets nye kvalitetsstempel til strande, som har både rent badevand, sikkerhed og særlige natur- og friluftsoplevelser omkring sig. De ny badepunkter markeres med et kystflag, på samme måde som strande med god vandkvalitet markeres med et blåt flag.

- Vi glæder os til vise danskerne, at der både findes Blå Flag strande med mange krav til rent bade vand og faciliteter, og så Badepunkter, der stiller samme krav til badevandet, men som lægger vægt på en anden strandoplevelse med mere fokus på natur og friluftsliv, siger Friluftsrådets direktør Jan Ejlsted i en pressemeddelse.

De tre badepunkter i Helsingør Kommune har samme badevandskvalitetskrav, som de mange strande, der har fået blå flag. Samtidig vil der ved Badepunkterne også kunne findes livredningsudstyr, som skal øge sikkerheden.

- Formålet med Badepunkterne er sætte fokus på de lidt mere gemte strande, som kun de lokale kender. Så håber vi bare på endnu mere badevejr, for vi har virkelig mange gode strande i Helsingør Kommune, siger Christian Holm Donatzky.

Udover Helsingør Kommune kan man også finde Badepunkter i Odense Kommune og Varde Kommune. Badepunkterne er foreløbigt indført som forsøgsordning i hele 2018, og det er meningen, at ordningen skal gøres permanent fra 2019.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik