Nyt firma vil skaffe studenterboliger

Københavnsk virksomhed går til angreb på udlejningsportalen Airbnb

Det er ikke helt logisk. Mens et stort antal mennesker tjener penge på at leje værelser og boliger ud til turister gennem udlejningsportalen Airbnb, så er der et stort antal studerende i hovedstadsområdet, der har endog meget svært ved at finde tag over hovedet. 

Det er holdningen hos den københavnske virksomhed Superflatmate, der nu forsøger at formidle udlejningsværelser til netop studrende.

Foreløbig er virksomheden ny og ikke nogen kæmpe. Lige nu er der ti værelser, man kan leje via Superflatmates website - men ambitionerne er selvfølgelig langt større end det.

-Det koster i øjeblikket ikke noget, hvis man bruger vores website. Det er gratis for de studerende, og det er også gratis for udlejerne. Og det er tanken, at det hele tiden skal blive ved med at  være gratis for de studerende, siger  Kevin Lassen, der er administrerende direktør i Superflatmate.

Når virksomheden efter planen vokser, så ser han forskellige muligheder for at tjene penge på projektet. Enten at udlejerne skal betale for udlejningen, som det også sker hos Airbnb eller at Superflatmate - mod betaling - administrerer lejekontrakter og huslejebetaling.

-Det er jo lidt længere lejeaftaler, end  dem man ser hos Airbnb. Det kan være tre måneder, seks måneder eller et år, hvis kemien er tilstede, siger han.

Superflatmate vil forsøge at målrette deres kampagne i forstæderne, hvor villaejere ofte har et ekstra værelse, og så påpeger de altså - i et skud mod Airbnb-systemet, at udlejere med længere tids udlejning til studerende ikke skal tage sig af rengøring, og at der er langt mindre logistik og kommunikation om nøgleoverdragelse og andre praktiske ting.

Superflatmate vurderer, at udlejere med værelser, der har en rimelig størrelse, vil kunne tjene 60.000 kroner om året.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik