Nyt feministisk parti samler stemmer nok til kommunalvalget

Feministisk Initiativ har indsamlet underskrifter nok til at stille op til kommunalvalget i København.

Foto: Facebook

Det skabte stor opmærksomhed, da det nye parti Feministisk Initiativ tidligere på efteråret meldte sig på banen som en ny spiller i dansk politik.

Partiet, hvis helt store mærkesag er mere ligestilling, meldte i samme ombæring ud, at de ville sætte alle sejl ind på at blive opstillingsberretiget til kommunalvalget.

Læs også Nyt feministisk parti gør klar til kommunalvalget

Alt tyder på, at den mission nu er lykkedes.

- Vi har samlet nok stemmer til at stille op til Kommunalvalget i København og Region Hovedstaden. Tak for det, skriver partiet tirsdag på Facebook. 

Her kan man på et billede desuden se et af partiets medlemmer aflevere de såkaldte stiller-underskrifter på Københavns Rådhus og hos Region Hovedstaden. 

Læs også Ny feministisk bevægelse vil tvinge politikerne til at tale ligestilling

Vil også i Folketinget

Udover at stille op til kommunalvalget har Feministisk Initiativ også ambitioner om at komme i Folketinget. 

- Vi arbejder på hurtigst muligt at få lov til at begynde at samle underskrifter til at kunne opstille til det kommende folketingsvalg, så der har du chancen for at give din underskrift, skriver partiet på Facebook. 

02:51

Et parti, der i første omgang skal få folk i København til at få øjnene op for, at der stadig er en stor kamp at kæmpe, når det handler om ligestilling.

Luk video

Et nyt parti skal for tiden indsamle mindst 20.109 vælgererklæringer for at kunne deltage i folketingsvalg, fremgår det på Økonomi - og Indenrigsministeriets hjemmeside. Dog skal et nyt parti først have godkendt sit partinavn, og sådan en godkendelse har Feministisk Initiativ endnu ikke fået. 

For at stille op til kommunalvalget i København kræver det 150 stiller-underskrifter. Tallet er kun 50, hvis man vil stille op til regionsrådsvalg.

Feministisk Parti er nyt i Danmark, men i Sverige, Finland og Norge har dets søsterpartier eksisteret i længere tid.

I Sverige, hvor partiet startede i 2005, sidder det med ved beslutningsbordet i de fleste kommuner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik