Nyt drama i Allerød: Borgmester udvandrer fra forhandlinger

Mens Venstres Karsten Längerich glæder sig over, at han bliver Allerøds nye borgmester, har den nuværende borgmester forladt forhandlingerne.

I Allerød Kommune er der efterhånden tradition for intriger og høj dramatik, når der står kommunalvalg på programmet.

Både ved kommunalvalget i 2009 og i 2013 var der store problemer med at få konstitueret byrådet i kommunen, hvor det senest tog hele 16 dage, før byrådet blev enige om en borgmester.

quote Allerød skal have en borgerlig borgmester. Og der er to muligheder - det er Karsten eller mig

Jørgen Johansen, Kons., borgmester Allerød

Mens stemmerne endnu blev talt op i kommunen åndede alt også ro og fred mellem den siddende borgmester Jørgen Johansen, Kons., og Venstres spidskandidat, Karsten Längerich.

Men da de sidste stemmer var blevet talt op, stod det klart, at borgmestervalget ikke ville blive enkelt. Her valgte den siddende borgmester Jørgen Johansen, Kons., ifølge TV 2 Lorrys oplysninger at forlade forhandlingsbordet i byrådet, før de var afsluttet. 

Enighed om 'fair play' om borgermesterkæden

De to kandidater var ellers blevet enige om, at det ikke skulle gå som hverken sidste eller forrige valg, når partierne skulle pege på en borgmester.

- Allerød skal have en borgerlig borgmester. Og der er to muligheder - det er Karsten eller mig. Nu har vælgerne talt, og hvis det er, at det er lige, så er det klart, at det er der, hvor snuden peger hen, sagde borgmester Jørgen Johansen til TV 2 Lorry og tilføjede:

- Er der mange, der har tilkendegivet Karsten, så erkender jeg det med det samme. Det er klart, at får jeg stor opbakning fra vælgerne, så forventer jeg det samme fra Karsten.

quote Nu må vi se, hvad vælgerne siger, og så får vi en mandatfordeling ud fra det

Karsten Längerich, V., nyvalgt borgmester i Allerød Kommune

- Så et eller andet sted tror jeg, at det handler om, at vi finder ud af det. For vi skal kigge ind i fremtiden, sagde borgmester Jørgen Johansen til TV 2 Lorry.

Vil du også støtte op om borgmesteren, hvis det er ham, der har flest stemmer?

- Nu må vi se, hvad vælgerne siger, og så får vi en mandatfordeling ud fra det. Så må vi jo se, hvem der er flertal for, og hvor der er opbakning henne. Det er jo det, det hele handler om, sagde Karsten Längerich, V., til TV 2 Lorry og tilføjede:

- Så er det Jørgen, der er opbakning til, så støtter jeg op om Jørgen. Og hvis det er mig, der er opbakning til på byrådet, så håber jeg også, at Jørgen støtter op om mig. 

Konkurrent blev borgmester

Da stemmerne var blevet talt op, havde Konservative tabt et mandat i byrådet, mens både Socialdemokratiet og Venstre havde vundet et mandat mere.

Det betød, at alle tre partier gik til forhandlinger med fem mandater hver.

Her blev der vendt op og ned på tingene i byrådssalen i det, der kaldes de lange knives nat.

Førsteudfordreren Karsten Längerich blev indstillet som borgmester i stedet for den siddende borgmester. I ryggen havde han alle partier undtagen Enhedslisten og Konservative.

Dermed er Karsten Längerich konstitueret som ny borgmester med et bredt flertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Blovstrød Listen, Vores Allerød og Radikale Venstre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik