Nyt Bynet: Tjek om din busrute bliver ændret

Søndag den 13. oktober bliver 33 buslinjer lavet om. Nogle ruter nedlægges, flere vil køre af andre veje og enkelte er helt nye. Læs her, hvor og hvilke ruter, der fremover bliver anderledes.

Hvis du de seneste dage har undret dig over, at køreplanen ikke passer sammen med dit stoppested, så er der en god grund.

For lige nu bliver 3.200 stoppesteder opdateret med nye tider og tal. 

Med Cityringens indvielse i Købehavn og på Frederiksberg vil 33 buslinjer blive ændret med det argument, at hele nettet af offentlig transport skal passe bedre sammen.

Helt konkret vil busserne køre til nye stationer ad nye veje. Det sker fra søndag 13. oktober, når det såkaldte Nyt Bynet bliver rullet ud af Movia. 

-  For det første skal vi have busserne til at passe med de nye metrostationer, så passagererne kan komme derhen, siger plandirektør i Movia Per Gellert om ændringerne af ruterne og fortsætter om forandringerne:

- For det andet skal vi ikke køre ovenpå metroen. Og endelig kan vi se på vores beregninger, at der vil cirka være 23 millioner passagerer, der vil vælge metroen fremadrettet i stedet for bussen, og det er klart, at vi så må lægge om. For hvis vi fortsatte med buslinjerne, vi har nu, så vil der mangle 200 millioner kroner i kassen, siger han.

Artiklen forsætter efter billedet...

Disse buslinjer ændrer sig i forbindelse med Nyt Bynet. Få overblik på nytbynet.dk.
Disse buslinjer ændrer sig i forbindelse med Nyt Bynet. Få overblik på nytbynet.dk.

Hvilken bus kører i stedet for den bus, jeg kender?

Nogle af dem, der kommer til at mærke ændringerne er de ældre på Peder Lykke Centret på Amager. Mange af de ældre tager bussen til ældrecenteret og står af ved det nærliggende busstoppested, hvor blandt andet bus 78 og 35 stopper i dag. Begge ruter bliver fra på søndag lavet om.

Margit Christiansen, der går på centrets daghøjskole, tager normalt bus 35 fra sit hjem og direkte til højskolen, og hun har derfor en del nyt at sætte sig ind i.

- Det ændrer en hel del, for 35 kører ikke længere end til Sundbyvester Plads. Så skal jeg videre derfra. Så må jeg se, hvordan jeg kommer videre, siger hun. 

Movia anbefaler, at Margit Christiansen på sin tur til Daghøjskolen fremover skal tage linje 35, 250S, eller 5C og skifte til bus 78 på Sundbyvester Plads. 

I næste uge vil hun teste de nye ruter

-  Jeg tror, jeg prøvekører i efterårsferien. 

3.200 stoppesteder skal opdateres med nye busruter og køreplaner, inden Nyt Bynet træder i kraft søndag den 13. oktober.
3.200 stoppesteder skal opdateres med nye busruter og køreplaner, inden Nyt Bynet træder i kraft søndag den 13. oktober.
Foto: Niels Knuth Wintherfeldt

12 kommuner får andre ruter

De 33 buslinjer bevæger sig gennem 12 forskellige kommuner rundt om København. Det drejer sig om Dragør, Frederiksberg, Gentofte, København, Gladsaxe, Hvidovre, Rødovre, Tårnby, Herlev, Ballerup, Brøndby og Glostup. 

Få overblik over, hvordan busserne kommer til at køre i dit område på kortet herunder:

(Kortet, der kommer frem, når du klikker på København, kan være svært at tyde. Her er et større kort, du også kan zoome i. Få det fulde overblik over Nyt Bynet her.)

Hvis du vil tjekke, præcist hvordan din rejse rundt i hovedstadsområdet kommer til at være, kan du klikke ind på Rejseplanen.

Nogle får længere til stoppestedet

Det er de relevante kommuner og regioner, der i samarbejde med Movia har besluttet, hvordan busruterne bliver lagt om. 

Og det kan ikke udelukkes, at man som passager kan få længere gåafstand til busstoppestederne. 

 - Men der er stadig masser af stoppesteder i Nyt Bynet. Og 95 pct. af os vil fortsat have under 400 meter til nærmeste bus, tog eller metro. Forandringen er, at du muligvis skal køre med en anden bus, end du plejer, eller bruge den nye metro noget af vejen. Det vil for nogle opleves som en stor forandring, indtil vi har fået det nye bynet under huden, skriver Movia.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik