Nyt bycentrum tager form i Vallensbæk

- Vi vil skabe sammenhæng mellem de to dele af stationstorvet, lyder det fra Vallensbæks borgmester.

Sikker skolevej, et rigtigt bycentrum og nye boliger og butikker.

Det er nogle af de centrale elementer i et forslag til en ny lokalplan for stationstorvet i Vallensbæk.

Kommunen er i dialog med ejeren af den sydlige del af stationstorvet, som ønsker at etablere et nyt bolig- og butikskompleks i seks etager på grunden. 

Samtidig drøftes, hvordan man med nye vejforløb, ny belægning, flere p-pladser samt rekreative elementer og beplantning, kan skabe sammenhæng både til området foran Egholmskolen og det nordlige stationstorv, som også udvikles med nye boliger og butikker.

Den nye lokalplan for den sydlige del af stationstorvet gør det muligt for kommunen at sælge det nedlagte vejareal ud mod Vallensbæk Torvevej. Indtægterne skal bruges til at etablere sikker skolevej for eleverne på Egholmskolen samt et mere attraktivt område foran skolen med sammenhæng til stationstorvet.

Et flertal i Vallensbæk Kommunalbestyrelse har netop sendt forslaget i høring. 

Udbygningen af den nordlige del af stationstorvet er allerede i fuld gang, med nye butikker, nye boliger og flere p-pladser.

- Det drejer sig om at skabe flotte og trygge by- og boligmiljøer, og om at tænke i helheder. Vi vil skabe sammenhæng mellem de to dele af stationstorvet samt fra stationstorvet og skolen ned mod stranden, så vi får et helt promenadebånd. Salget af det nedlagte vejareal er en alternativ måde at skaffe finansiering til sikker skolevej og et flot bycentrum, og samtidig få nye, attraktive boliger - det er nødvendigt i en tid, hvor økonomien er presset fra alle sider, siger borgmester Henrik Rasmussen.

Torsdag den 14. april kan alle interesserede borgere deltage i dialogmøde med Vallensbæks konservative borgmester Henrik Rasmussen.  

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik