Nyt betalingssystem på CBS får fingeren

Et forsøg med finger-betaling på CBS på Frederiksberg har været så stor en succes, at ordningen gøres permanent.

Det lyder som science fiction, når studerende og ansatte på Copenhagen Business School (CBS) betaler for deres varer i kantinen:

De stikker nemlig en finger ind i en lille scanner ved kassen - og så bliver det rigtige beløb trukket på deres konto.

Indtil nu har ordningen været et forsøg, men nu gøres den permanent i alle kantiner på CBS. Det har Spisestuerne Aps., der driver kantinerne på den store uddannelsesinstitution besluttet.

Det er Nets, der også står for Dankortet og andre betalingssystemer, der har testet ordningen - og her kommer forsøgets store succes en smule bag på dem.

 -Vi vidste godt i forvejen, at danskerne er glade for ny teknologi, men det har overrasket os, hvor hurtigt denne type biometrisk betaling blev en del af hverdagen for mange af kantinens kunder. Derfor giver det god mening for os at drive løsningen videre og høste erfaringer, siger Jeppe Juul-Andersen, der direktør hos Nets med ansvar for Dankort.

Forsøget startede tilbage i april - og nu bliver det permanent i alle kantiner på CBS.

Når systemet nu bliver permanent, så indebærer det, at der skal etableres scannere ved 34 kasser på i alt seks forskellige adresser.

Det er virksomheden Spisestuerne Aps, der driver kantinerne på CBS, og her oplever man glade kunder:

- Vores kunder har taget rigtig godt imod fingerbetaling, og en hel del nye studerende har udtrykt ønske om at kunne komme til at betale med fingeren. Det er derfor et naturligt valg, at vi udruller løsningen til vores øvrige kantiner på CBS, siger Lars Winther, der er direktør i Spisestuerne ApS.

Nets oplyser i samme forbindelse, at de er ved at undersøge muligheden for at etablere systemet uden for CBS også.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik