Nye underskud på hospitaler

Landets hospitaler styrer direkte mod nye kæmpeunderskud i år, og det kan føre til yderligere sparerunder med fyringer ud over de masseafskedigelser, der allerede er gennemført i løbet af 2010 - med en ringere service for patienterne som konsekvens, skriver Berlingske Tidende lørdag.

Det er perspektivet, efter at en ny indberetning fra regionerne til sundhedsministeriet nu viser, at deres samlede budgetoverskridelse i år står til at blive ca. 1,2 mia. kr. Det er kun en smule mindre end underskuddet i 2009 på 1,6 mia, kr., som udløste de største masseafskedigelser i sygehusvæsenet herhjemme i flere årtier.
»Regionerne er i gang med et voldsomt stilskift og turnaround med en markant lavere vækst, end vi har været vant til. Men det er urealistisk, at vi kan nå at få balance i økonomien på ét år. Det vil først lykkes i løbet af 2011, og jeg vil ikke udelukke, at man nogen steder endnu engang må ud og kigge på antallet af beskæftigede og gennemføre nogle tilpasninger,« siger formanden for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Ulla Astmann (S).


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik