Nye tal: Tricktyve hærger Nordsjælland

Allerede nu har der været flere tricktyverier end hele sidste år i Nordsjælland.

Mandag var den gal igen. Fem nye anmeldelser af tricktyverier i forskellige byer i Nordsjællands Politikreds.

Fem tilfælde, der kommer oven i en lang række af franarrede dankort i butikker og på parkeringspladser. Faktisk har antallet af tricktyverier i Nordsjælland i 2016 allerede overhalet hele 2015.

Således fik Nordsjællands Politi 250 anmeldelser af tricktyverier på gadeplan i 2015. 20. september var tallet for 2016 oppe på 255. Siden er der gået en uge med daglige anmeldelser af nye tilfælde. Både fredag, lørdag og særligt mandag var tricktyvene på spil og stjal dankort over hele Nordsjælland. 

Politi: Hjælp hinanden

- Vi opfordrer folk til at skjule koden på deres dankort, når de handler, siger Henrik Suhr, pressekoordinator, Nordsjællands Politi, til TV 2 Lorry.

quote Vi opfordrer folk til at skjule koden på deres dankort, når de handler.

Henrik Suhr, pressekoordinator, Nordsjællands Politi.

Tricktyverier går typisk ud over ældre mennesker, fremgår det af politiets døgnrapporter. Ofte foregår det ved, at tyvene aflurer folks pinkode og derefter stjæler deres dankort, fortæller politiet.

- Som noget nyt opfordrer vi nu også de handlende og butiksekspedienterne til at holde øje med mistænkelige personer og advare hinanden, siger Henrik Suhr til TV 2 Lorry. 

Også i Hovedstadens andre politikredse er plaget af tricktyverier. Hen over sommeren fik Københavns Politi fire anmeldelser om tricktyverier om dagen.

- Vi ser en stigning i omrejsende kriminelle, og vi kan se en stigning i antallet af tricktyverier, også i forhold til sidste år, sagde politikommissær Ove Randrup fra Københavns Politi tidligere til TV 2 Lorry

For at komme tricktyverierne til livs har politiet i år iværksat en kampagne, hvor butiksansatte har fået udleveret pjecer og andet materiale, der skal sætte dem i stand til at gribe ind før skaden er sket - uden at det sker med risiko for deres egen sikkerhed.

 

Indslag fra 14. september om politiet kampagne mod tricktyverier.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik